Osman DEMİRCİ

Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu tarafından her geleneksel olarak düzenlenen 'Minik Eller Güzel Yazı Yazma Yarışması'na' bu yıl da ilçede bulunan tüm ilköğretim okulları katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni müfredatla birlikte 1. sınıf öğrencilerine bitişik eğik yazı yazma zorunluluğu getirmesi ile birlikte, öğrencileri teşvik etmek ve velileri de bu konuda duyarlı hale getirmek için yapılan 1. sınıflar arasındaki yazı yazma yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. 17 okulun müracaat ettiği yarışmaya toplam 34 öğrenci katıldı. Öğrencilerin ellerine verilen metinleri otuz dakika içersinde bitik eğik yazı yazma kuralına göre yazması istendi. Verilen sürenin sonunda öğrenciler sinema keyfi yaşatılırken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan jüri üyeleri de öğrencilerin kağıtlarını değerlendirmeye geçti.

Yarışma esnasında bazı öğrenciler, ilk defa bir yarışmaya katıldığından dolayı heyecanlarından gözyaşlarını tutamadı. Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu tarafından gelen tüm misafirlere öğle yemeği verilirken, yemeğin ardından ödül törenine geçildi. Şahika İlköğretim Okulu salonunda yapılan ödül törenine Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı, Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır ve Şube Müdür Adem Mutlu katıldı. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere NT mağazaları tarafından kitap hediye edilirken, 1. olan öğrenciye çeyrek altın, 2. olan öğrenciye NT mağazalarından 40 YTL'lik alışveriş çeki, 3. olan öğrenciye 30 YTL' lik NT mağazalarında alışveriş çeki, 4. olan öğrenciye de yine NT mağazalarından 20 YTL'lik alışveriş çeki hediye edildi.

Aynı zamanda katılan tüm öğrencilere, öğretmenleri ile birlikte katılım belgesi takdim edildi. Jüri üyelerinin değerlendirmeleri neticesinde 'Minik Eller Güzel Yazı Yazma Yarışmasında' ilçe 1.si Merkez Atatürk İlköğretim Okulundan Ferhat Sirkeci, ilçe 2. Rüştü Altunbaş İlköğretim Okulundan Melike Öztürk, ilçe 3. yine Rüştü Altunbaş İlköğretim Okulundan Buse Adalı oldu. Ayrıca yarışmada 4. olan Madenli İlköğretim Okulundan Nur Dilara Yazıcı jüri özel ödülünü almayı hak etti.

Ödül töreninde konuşma yapan Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var, 'Bu tür yarışmalar öğrencilerimizin sosyalleşmesini sağlıyor. Gerçekten ilçe genelinde güzel bir katılım oldu. Öğrencilerimizin gözlerindeki heyecanlarını gördük. Okullar arasında bir kaynaşma ortamı oluştu. Bitişik eğik yazı olayını ilçemizin gündemine sokalım dedik. Velilerimiz bu vesile ile bu yazıya ilgi duysunlar istedik. Öğrencilerimizi de teşvik edelim istedik. Neticesinde buraya gelen öğrenciler okullarının en iyi öğrencileri. Aslında hepsi birincilik ödülünü hak ediyorlar. Ben katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bundan sonrada Çayeli Şahika İlköğretim Okulu olarak bu tür sosyal faaliyetlerde öncü olmaya devam edeceğiz.' dedi.

Özel Şahika İlköğretim Okulunun bu tür faaliyetlerde öncü olduğunu söyleyen Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, 'Mini minnacık çocuklardaki heyecan beni hayli duygulandırdı. Böyle bir organizasyonun ilçemizde yapılması bizi hayli memnun etti. Çocuklarımızın başarıları bundan sonra da devam edecektir diye düşünüyorum. Velilerimizin de burada olması Çayeli'nin eğitime ne kadar önem verdiğini gösteriyor.' dedi.


 


 

Editör: HABER MERKEZİ