Pazar günü Akşamı ise Çayeli Öğretmenevinde  yapılan eğlenceyle bir araya gelen öğrenciler, Pazartesi sabahı Rize İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik tarafından Malatya iline uğurlandılar.

Malatya Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Gökçen YOLDAŞ yaptığı konuşmada; Gönül Köprüsü Projesi ile tanıma fırsatı bulduğumuz Rize İlini doğa ve tabiat harikası olarak nitelendirebilirim. Gece karanlığında geldiğimiz için ilk gün farkında olamadığımız güzellikleri, geçirdiğimiz dört gün boyunca görme imkanı bulduk. Gördüğümüz güzellik karşısında bazen hayrete düşerek, bazen de hayranlıkla izledik. Özellikle ilk gün Rizeli ailelere misafir olarak gönderdiğimiz öğrencilerimizin gözlerindeki memnuniyet ve mutluluğu fark ettiğimizde, sadece doğasının değil, insanlarının da harika insanlar olduğunu anlamış olduk. Ayder yaylasındaki yoğun sis nedeniyle belki gözlerimiz şenlemedi ama bizlere gösterilen sıcak ve samimi ilgi ile gönüllerimiz feth edildi. Ailer ile öğrenciler arasında kurulan bu  gönül bağı gördüğümüzde bu gönül köprülerinin inşasının ne kadar da gerekli olduğunu, aslında çok ta zor olmadığını ve fakat ne kadar sağlam olduğuna şahit olduk. Hayatlarında sadece ilk ve sadece üç günlüğüne tanıştıkları arkadaşlarıyla belki de bir ömür boyu diyalog halinde olmak istedikleri söyleyen öğrenciler, doğru bir iş yaptığımızı anladık.


Son gecemizde öğrencilerimiz için hazırlanan eğlence de çocuklar bir dakika bile yerlerinde oturmadan eğlendiler. Geçirdiğimiz üç gün boyunca bizlere destek olan ve yanımızdan ayrılmayan idarecilere ve öğretmenlere çok teşekkür ederek, gönül köprülerinin daha sağlam olması için Malatya ilimize davet ettiler.

Rize İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Hamdi YILMAZ gece de yaptığı konuşmada; sizleri ağırlamaktan onur  duyduklarını, Rize ile Malatya illeri arasında Gönül bağlarını koparmayacak şekilde kurduklarını ve bu kısa zaman zarfında sizlere sadece ilimizin bazı bölgelerini gezdirebildikleri söyledi. Yılmaz; sizleri ilimize en kısa zamanda tekrar beklediklerini de sözlerine ekledi.

 

Rizedeyiz.com

Editör: HABER MERKEZİ