Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) üç puan türünde birden Türkiyeşampiyonu olan Özel Samanyolu Fen Lisesi ve Maltepe Dershaneleri öğrencisi Ömer Furkan Parmak, başarısında okul ve dersanenin önemine dikkat çekti.

'ALLAH'IN İNAYETİ'

Samanyolu Koleji'nden LYS Türkiye beşincisi olan arkadaşı Muhammed Emin Vergili ve diğer öğrencilerle Umre yapan Ömer Furkan Parmak, şampiyonluk müjdesini kutsal topraklarda aldı. Maltepe Dershaneleri'nde sınava hazırlanan öğrenciler, dereceye girmenin sevincini Mekke'de yaşadı. Ömer Furkan Altıparmak, 'Bu, öncelikle Allah'ın inayeti. Rabbime çok şükürler olsun.' dedi.

3 PUAN TÜRÜNDE TÜRKİYE 1.'Sİ

TM-1, TM-2,TM-3 puan türlerinde Türkiye birincisi olan Ömer Furkan Parmak, Mekke'de Cihan Haber Ajansı'na konuştu. Parmak, sene başından itibaren arkadaş grubuyla dereceye girme hedefiyle çalıştıklarını söyleyerek şöyle konuştu: 'İçimizden birine nasip olması için birbirimize hep dualar ettik. Çok şükür bana nasip oldu.'


'ÖĞRETMENLERİMİN DEDİĞİNİ YAPTIM, DERSANEM ÖNEMLİ KATKI SAĞLADI'

Özel Samanyolu Koleji ve Maltepe Dershaneleri öğrencisi olan şampiyon Parmak, başarının sırrını şöyle anlattı: 'Hocalarımın dediklerini yaptım. Tabii en az bir sene çok çalışmak, bir seneyi gözden çıkarmak gerekiyor. Bir temel olması açısından öncesiyle birlikte iki sene sağlam çalışmak gerekiyor. Hocaların dediklerini düzgün bir şekilde yapmak, dersanede derslere devam etmek gerekiyor.'

Ömer Furkan Parmak, okulunun kendisine büyük destek olduğunu, dershanesinin ise verdikleri konu tekrarı, deneme ve diğer zengin kaynaklarla önemli katkı yaptığını dile getirdi. Ailesinin verdiği desteğin önemine de dikkat çeken Parmak, 'Allah hepsinden razı olsun.' dedi.

YARIN MEDİNE'YE GEÇECEKLER

23 Haziran'da umreye gelen Türkiye LYS birincisi Ömer Furkan Parmak veLYS Türkiye beşincisi Muhammed Emin Vergili ile okul arkadaşları yarın Medine'ye geçecek.

Öğrencilerle birlikte kutsal topraklara gelen Samanyolu Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Abdullah Yılmaz, her yıl geleneksel olarak 12. sınıf öğrencilereUmre programı düzenlediklerini söyledi.

İLK 50'DE 10 ÖĞRENCİ

Umre programıyla öğrencileri maddi-manevi rahatlamayı amaçladıklarını belirten Yılmaz, 'Sınav sonuçlarını manevi mekanlarda öğrenmenin bereketine de inanıyoruz' dedi.

Samanyolu Fen Lisesi olarak YGS ve LYS'ye yönelik özel çalışma programları düzenlediklerini belirten Yılmaz, bu çalışmalar neticesinde 2014 LYS sınavında ilk 50'ye 10 öğrencilerinin yer aldığını ifade etti.

 

Editör: HABER MERKEZİ