Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, lisede başarısız olan öğrencilere ek sınav hakkı tanındığını bildirdi. 

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınav Geçme ve Sınav Yönetmeliği gereğince orta öğretim kurumlarında yapılan ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarının tamamlandığını belirtti. 

Bakanlıkça yapılan değerlendirme sonucunda az da olsa bazı öğrencilerin istediği başarıyı elde edemediğinin anlaşıldığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti: 

'Buna göre 2010-2011 eğitim öğretim yılına mahsus olmak üzere, Bakanlığa bağlı tüm orta öğretim
 kurumlarında Eylül ayında lisede başarısız olan öğrencilere ek sınav hakkı verilmesi kararlaştırıldı. Öğrenciler, Eylül ayında yapılacak sorumluluk sınavı döneminde sınıf geçip geçmediklerine bakılmaksızın başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava girebilecekler. Sınava girilecek dersler 15-23 Ağustos tarihleri arasında veli tarafından okul müdürlüğüne dilekçe ile bildirilecek. İkinci defa sınıf tekrarı yapma durumuna düşmesi nedeniyle okulla ilişiği kesilen öğrenciler de bu haktan yararlanabilecek. ' 

Çelik, konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer imzalı yönetmeliğin tüm il Milli Eğitim müdürlüklerine olduğu gibi kendilerine de ulaştığını, sınav takviminin daha sonra açıklanacağını kaydetti. 
Editör: HABER MERKEZİ