KTÜ öğrencilerinden sınav mağduriyeti açıklaması! KTÜ Öğrenci Derneği Başkanı Burak Çağılcı, KTÜ öğrencilerinin sınavlarda mağduriyet yaşadığını iddia ederek yazılı bir açıklama yayınladı.

KTÜ’nün diğer üniversitelerin çalışmalarının aksine geride kaldığını ifade eden Çağılcı, “Karadeniz Teknik Üniversitesi, pandemi süreci sonrası gelişmelere bağlı olarak YÖK tarafından eğitime uzaktan devam edilmesi ve sınavların elektronik ortamda uygulanması kararına karşı çalışmalarında diğer üniversitelerin çok gerisinde kalmıştır.  Vize sınavlarına haziran ayında başlayıp daha haziranın sonu gelmeden finallere geçilmesi kararı alan üniversitemiz, sınavların uygulanması hususunda öğrencilerin fiziki ve psikolojik imkanlarını göz ardı etmiştir” ifadelerini kullandı.

4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜR SINAV MODELİ
Çağılcı, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu şekilde yapılan uygulama, vizelerin ve değerlendirmelerinin diğer üniversitelerdeki akranlarının katbekat altında kalmasına sebep olmuştur. Üniversitemizin öğrencileri, zorlayıcı ve nitelikli eğitim anlayışı ve süregelen eleyici sınav metotları ile markalaşan Karadeniz Teknik Üniversitesinin en azından malumunuz olan elim süreçte bu karakterinden taviz vermesini ümit etmiştir. Vizelerde  her öğrenciye aynı süre verilmesine karşın farklı soru sayılarının olduğu havuz sistemi ve 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü değerlendirme modelinin eklendiği sınav sistemi ile  karşı karşıya kalınmıştır. 1 yıllık eğitim sürecinin hızlandırılıp birkaç hafta içinde öğrenciye aktarıldığı sistemde sınavların bu durum göz önünde bulundurularak zorlayıcı unsurları barındırmaması beklenmiştir” 

GEREĞİ YAPILSIN
Çağılcı, “Yine benzersiz bir zihnin ürünü olan vize final toplamının aritmetik ortalaması 60 ve üstü olması ile en düşük başarılı harf notunu alıp derslerini geçecek olan öğrencilerin sınav ortalamalarının 40-50’lerde kalması umuyoruz ki hocalarında son tahlilde dikkatini çekmiştir. KTÜ Öğrenci Derneği olarak 1986'dan beri varoluşumuzun aynası KTÜ öğrencilerinin uğradığı adaletsizlik ve mağduriyetlerine ses getirmek ve hatta ses kesip ses çıkarmak herkesin bildiği gibi yıllarımızın tatbikatının özetidir. Kıymetli hocalarımız ve saygıdeğer yönetimimizden "KTÜ öğrencisinin sesi" sıfatıyla yalnızca olması gerekeni istiyoruz.  Hatırlatmak istiyoruz ki, hiçbir soru dönülebilecek zaman varsa yeniden görülemez değildir. Bu hususlara dikkat ederek sınav modelinin yeniden dizaynını istiyor, muasır Türkiye'nin yarını olan KTÜ öğrencisi adına bu pınarın kaynağı olan yönetimimize gereğini yapmasını temenni ediyoruz” diyerek açıklamasını bitirdi. 

Editör: HABER MERKEZİ