Meclis Başkanı seçildikten sonra 2. yurt gezisini ilimize yapan Meclis Başkanımız Sayın Köksal Toptan Çayeli ilçesinde bulunan içeresin de Özel İdare Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık ve Lojmanların bulunduğu Özel İdareye ait binanın ve Ana Okulunun açılış törenlerine katıldı.

 

Açılış törenine Meclis Başkanının yanı sıra Bayındırlık Bakanı Faruk Nafiz Ozak, Rize Millet Vekilleri, Ali Bayramoğlu, Dr. Lütfi Çırakoğlu, İstanbul Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı, Rize Valisi Kasım Esen, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Tutan Okumuşoğlu ile diğer bürokratlar öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır; ilçeye yapılan hizmetlerden bahsettikten sonra ilçeye alanda hizmet veren İshakoğlu ailesine teşekkür etti. Çayeli Halkının vatanını sevdiğini bu alanda her türlü fedakârlığı her zaman yaptığını yemen savaşına bir Çayeli’nden bir tümen askerin katıldığını ve bu askerlerden sadece 2 sinin geri dönebildiğini ve diğerlerinin şehit olduğunu söyledi.

Daha mikrofona davet edilen Rize Valisi Kasım Esen açılışı yapılan bina hakkında bilgiler verdikten sonra okul öncesi eğitimin toplumların geleceğini çok önemli olduğundan söz ederek il genelinde bu alanda yapılan çalışmalardan bahsetti.

Binanın açılışı yapmak ve katılımcılara hitap etmek üzere kürsüye davet edilen TBMM Başkanı Köksal Toptan’da Çayeli’nde olmaktan mutlu olduğunu söyledi. 9 Mart İlköğretim Okulu ek binasının kendi Milli Eğitim Bakanlığı dönenimde atıldığını anımsattıktan sonra sözlerineşöyle devam ett :'Bugün Rize'de pek çok güzelliği bir arada yaşıyoruz. Çayeli ilçesi, hayırsever insanlar ve devletin katkılarıyla eğitim ve sağlık alanında pek çok ilke imza attı. Çayeli insanının, Çayeli'ne hizmet etme arzusu ve bu topraklara olan bağlılığı takdire şayandır' dedi.

 

Açılışa geçmeden önce Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır tarafından günün anısına Köksal Toptan’a Nayla (Serender) maketi ve 1992 yılında Milli Eğitim Bakanı olduğu dönemde temelini attığı 9 Mart İlköğretim Binası'nın temel atma törenindeki fotoğrafları hediye edildi. Heyet daha sonra binada incelemelerde bulundu.

 

TBMM Başkanı Toptan, son olarak Çayeli Merkez Anaokulu'nun açılışını yaptı. Açılışın ardından okulu gezen Toptan, burada eğitim gören çocuklara pamuk şekeri dağıttı. Toptan, elinde kalan son şekeri ise basın mensuplarına verdi. Çayeli'ndeki ziyaretlerini tamamlayan Toptan, daha sonra Rize Üniversitesi'nin akademik yıl açılış törenine katılmak üzere ilçeden ayrıldı.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ