BAYRAM ALİ KAVALCI
Karadeniz Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Rize Bölge Müdürü Recep ÜNVEREN; Yakamoz Restoran’da düzenlenen yemekli bilgilendirme toplantısına; ESOB Başkanı Muammer Atılgan; Rize Sanayi Esnafları Başkanı Fahrettin Erbaş ve çok sayıda esnaf odaları yöneticileri ile Rizeli esnaflar ve Karadeniz Doğalgazın Rize’de görev yapan yönetici ve çalışanları katıldılar.

Rize ESOB Başkan ve Yöneticilerini bilgilendirme toplantısında Rizeli esnaflara teşekkür ederek başlayan, Karadeniz Doğal Gaz A.Ş Bölge Müdürü Recep Ünveren;” 2007 yılında ihalesini alarak hizmet vermeye başladığımız konutları ve esnafımızın bulunduğu şehir merkezinde doğalgaz şebekesinin % 80 tamamlamış durumdayız. Bu önemli bir çalışma ve başarıdır. Şehrin coğrafi ve imar yapısının dağınıklığı nedeniyle geri kalan %20’lık kısmını da bir yıl içersinde inşallah tamamlayacağız. Şirket olarak çalışmalarımız boyunca her konutu 3 defa ziyaret ettik. Rizeli hemşerilerimize doğalgaz algısını işlemek ve mevcut kullandıkları yakıt türleri ile doğalgaza geçişlerinde elde edecekleri çok önemli fiyat farkı karlarını anlatmak için hiçbir fedakârlıktan kaçmadık. 26 personelle 24 saat Rizeli abonelerimize hizmet vermekteyiz. Müşterilerimize 7 dakikada 7 mevcut aracımızla ulaşmaktayız. Doğalgaz vesilesiyle şehrimizde bizim denetimimizde olan 26 resmi belgeli doğalgaz hizmeti veren ticari şirket sektörü oluştu. Bu sektörde 200 yakın meslek sahibi insanımız iş ve aş sahibi oldular. Rize’miz bu sektör sayesinde ticari para dolaşımı olarak çeşitli kalemlerde 10 milyarlarca dolarla şehir ekonomisine bir hareketlik kazandırılmıştır. Rize’mizde kısa zamanda 17 bin konutun kapısına servis kutusu getirdik. 6158 Doğalgaz abonesi ile 598 binamızda 4100 konuta gaz kullandırmaya başladık. Bu zamana kadar 18500 konutu ziyaret ettik. Halkımızı doğalgaz hakkında bilgilendirme adına ev ve iş yerlerine 46 bin broşür ve mektup gönderdik. Mobil abone merkezleri oluşturduk. Şehrin değişik noktalarında abone ve bilgilendirme stant çalışmaları yapmaktayız. Yılsonuna kadar hedefimiz 21 bin konuta doğalgaz hizmeti vermektir. Bugün Rize doğalgazı, Bursa, İstanbul, Adapazarı ve İzmit şehrinde yaşayan insanlardan ortalama % 10 üzerinde daha ucuz kullanmaktadır.” diye konuştu.

Bilgilendirme toplantısına katılan Rizeli esnaflardan, Mehmet Emminin çay ocağı sahibi Mehmet Toprak; Birkaç aydır doğalgaz geçtiğini, daha önce ayda beş adet tüp kullandığını şimdi ise doğal gaza ayda sadece bir tüp tutarında para ödediğini dile getirerek, Bölge Müdürü Ünveren’e teşekkür ederek, dua ettiklerini dile getirdi.

 

Editör: HABER MERKEZİ