Daha çok annelerin ilgilendikleri çocuklarıyla, zaman bulamamaktan şikâyet eden babalar artık çocuklarıyla baş başa kahvaltı bile yapacaklar. Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu, babaların çocuklarla daha yakından ilgilenmeleri maksadıyla ilginç bir kampanya başlattı. 'Babalar Çocukları İle Kahvaltıda Buluşuyor' adı altından başlatılan kampanya ile babalar artık çocuklarıyla baş başa kahvaltı yapma imkânına kavuşacaklar.


Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulunun başlattığı uygulamaya önceki gün başlandı. Anasınıfında okuyan öğrenciler önceki gün babalarıyla baş başa kahvaltı yaptılar. Çayeli Şahika anasınıfında okuyan öğrencileri babaları ile birlikte okula kahvaltıya davet etti. Sabah okula gelen babalar, çocuklarına kahvaltıya kendileri yaptırdılar. Yumurtaların soyulmasından alında birçok konuda çocuklarına yardımcı olan babalardan bazılarının hayli zorlandığı gözüktü. Genellikle annelerinin hazırladığı kahvaltıyı yiyen çocuklar, bu sefer babalarının ellerinden kahvaltı yapmanın mutluluğunu yaşadılar. Bundan böyle her sınıfın babası birer hafta ara ile okulda çocukları ile kahvaltı yapacaklar. Minik öğrenciler babaları ile baş başa kahvaltı yapmanın sevincini sözleriyle de ifade ettiler.


Babaların çocuklar üzerinde çok büyük bir tesiri olduğunu söyleyen Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var, “Japonya' da yapılan araştırmada, babanın öptüğü ve sevdiği çocukların kendi yaşıtlarına göre yüzde yirmi beş daha zeki olduğu gözlenmiş. Demek ki babalar çocuklar üzerinde bu kadar tesirli. Biz de çocuklarına vakit ayırma noktasında sıkıntıları olan babalarımızı kahvaltıda bir araya getirelim dedik. Bir babanın çocuğuyla baş başa yaptığı kahvaltı neticesinde, çocuğunun ruhunda meydana getirdiği tamiratı onlarca bilim adamı bir araya gelse meydana getiremez. Çocuklarımız, on yıl geçse de bu günde farklı bir ortama da babaları ile yaptıkları kahvaltıyı unutmayacaklardır diye düşünüyorum. Bu projemiz her hafta belirli günlerde düzenli bir şekilde devam edecektir.' dedi.


Çocuğumla böyle bir ortama da beraber bulunma noktasında zaman problemi yaşadığını söyleyen okul velisi Mehmet Ali Mert, 'Gerçekten ilginç bir faaliyet oldu. Şahika’nın bu faaliyetiyle çocuğumla farklı bir ortamda ilk defa kahvaltı yapma imkânım oldu. Kendi ellerimle çocuğumun kahvaltısını yaptırdık. Gerçi çocuğumun kahvaltısını yaptırırken biraz zorlandım ama hem benim hem de çocuğum için farklı bir an olmuş oldu.' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ