Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan 500 bin ihtiyaç sahibi öğrenciye tablet hediyesi kapsamında Rize'deki öğrencilere dağıtılmak üzere 960 tablet bilgisayar ve aylık 25 GB ücretsiz internet paketi tanımlı sim kartlar  dün Rize'ye ulaştı. Tabletlerin dağıtımı amacıyla bugün Rize Valiliği'nde düzenlenen programda İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Destek Hizmetlerinden sorumlu Şube Müdürü Evren Görmüş, Şube Müdürü Selçuk Torpil ve Ambarlı İlk ve Ortaokulu ile Merkez Atatürk Ortaokulu idarecileri de hazır bulundu.

Uzaktan eğitim sürecinde bilgisayar ve tableti olmayan ve ailesinin maddi gücü bunları satın almaya imkân vermeyen öğrenciler için, ilk etapta 500 bin tablet dağıtılacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 500 bin tabletin tedarik süreci tamamlanarak aşama aşama illere dağıtımına Kasım ayında başlanmıştı.

960 adet tablet bilgisayar seti ve ücretsiz internet için gerekli olan sim kartların dağıtımına bugün Rize Valiliğinde gerçekleştirilen programla başlandı. Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen programda Vali Kemal Çeber, Ali Metin Kazancı Rize Lisesi Müdürü Nilgün Dülger' e ilk tabletleri teslim etti.

Vali Çeber, programda Devletimizin uzaktan eğitime geçilen ilk gün itibari ile eğitim öğretimin aksamaması adına başta alt yapı olmak üzere birçok alanda çalışmalar yürüttüğünü, EBA ve EBA TV ile milyonlarca öğrencimize ulaştığını ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı'mızca tablet ihtiyacı olan öğrencilerin titizlikle belirlenerek bu ihtiyaçların giderildiğine vurgu yapan Vali Çeber, tabletleri kullanacak öğrencilere başarılar diledi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı’mızca, belirli kriterler doğrultusunda seçilen öğrenciler için gönderilen tabletler, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilmiş olup 30 Aralık 2020 tarihinden itibaren öğrencilerimize ulaştırılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve okul müdürlüklerine teslim edilmeye başlanmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı’mızca belirlenen tablet bilgisayar verilecek öğrenci listesinde yer almayan öğrenciler için süreç içerisinde Cumhurbaşkanlığımız ve Bakanlığımızca 500 bin tablete ek yeni tablet dağıtılıp dağıtılmayacağına ilişkin yapılabilecek açıklamaların takip edilmesi gerekmektedir.

Bu süreçte karşılanamayan, yeni ortaya çıkan veya yeni tespit edilen tablet ihtiyaçlarına yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü veya okul müdürlüklerince ek başvuru ve talep alınmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

 
   

 

 

Editör: HABER MERKEZİ