YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, YURTKUR'a başvuran öğrencinin ya burs ya da öğrenim kredisi alacağını Belirtti.

 

 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, YURTKUR'a başvuran her öğrencinin ya burs ya da öğrenim kredisi alacağını belirterek, ''Ona bağlı olarak katkı kredisini de mutlaka alacak'' dedi.

 

Albayrak, üniversite gençliğinin problemlerinin herkes tarafından bilindiğini, söz konusu sorunların seçim öncesi siyasi partilerin seçim bildirgelerinde de yer aldığını, bildirgelerdeki yurt ve burslarla ilgili konuların üniversite gençliğinin önemsendiğini gösterdiğini ifade etti.


2003'de 443 bin öğrencinin öğrenim kredisinden faydalandığını, bugün ise yüksek öğrenime devam eden yaklaşık 765 bin öğrencinin burs ya da öğrenim kredisi kazandığını ifade eden Albayrak, ''YURTKUR'a başvuran her öğrenci ya burs ya da öğrenim kredisi alacak. Ona bağlı olarak katkı kredisini de mutlaka alacak'' dedi.


Hasan Albayrak, yurtlarda öğrenci yerleşimiyle ilgili sorun olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, ''Gerçeği söylemek lazım. Sorun var. Şimdi bu sorunu 39 ildeki 39 projeyle çözmeye çalışıyoruz.'' dedi.


Hasan Albayrak, yurtlarda kalan öğrencilere verilen beslenme katkı yardımını yüzde 500 artışla 3 YTL'ye çıkardıklarını ve geçen yılın Ocak ayından itibaren öğrencilere sabah kahvaltısı verildiğini söyledi

 

haber61
Editör: HABER MERKEZİ