Rize Üniversitesi bünyesinde kurulması planlanan Hemşin Meslek Yüksek Okulu’nun kurulması için çalışmalar başlatıldı.

Hemşin Belediye Başkanı Halim Bekar’ın daveti üzerine ilçeye giden Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu meslek yüksek okulunun yapılacağı alanda incelemelerde bulunarak yerel idareciler ile fikir alışverişinde bulundu. Konuyla ilgili Belediye Başkanlığında yapılan toplantıya Kaymakam Caner Akgün, Belediye Başkanı Halim Bekar, İl Genel Meclis üyesi Nadir İnce ve Rize Üniversitesi Pazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turan Yüksek ve Rize Üniversitesi Enformasyon Müdürü Mustafa Çakır katıldı.

Başkan Bekar, Belediye ve TOKİ'nin yürüttüğü ortak çalışmayla ilçenin yıkılarak yeniden imar edileceğini belirterek, “Proje kapsamında 70 bin metrekarelik ilçe merkezindeki birkaç kamu binasının dışında tüm binalar yıkılarak yerlerine TOKİ tarafından bölge mimarisine uygun yenileri yapılacaktır. Proje kapsamında, 108 konut ve 47 dükkan yapılacaktır. Hemşin Meslek Yüksekokulu’nu da bu proje ile hayata geçirilmesini istiyoruz” dedi.

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu yaptığı açıklamada, “Hedefimiz Rize Üniversitesi’ni büyütmek, kaliteli-nitelikli bireyler yetiştirme ve bölge insanı ile üniversiteyi kaynaştırmaktır. YÖK ve Kredi Yurtlar Kurumu üniversite birimlerinin ilçelere yayılması fikrini pek benimsemiyor. Fakat Rize’nin coğrafi konumu gereği kampus üniversitesi oluşturmanın zordur. Yönetim olarak benimsediğimiz büyüme stratejisi ile fakülteleri il merkezinde, Meslek Yüksekokullarını ise ilçelerde yaymayı planladık. YÖK’ün kriterlerine uygun olarak alt yapı sorunlarını çözen ilçelere, bölge özelliklerine uygun insanımıza katma değer sağlayacak nitelikli bölümleri üniversitemizin imkanlarını zorlayarak açmaya çalışacağız” diye konuştu.

Okumuşoğlu, Hemşin’e ayrı bir önem verdiklerini dile getirerek, “Hemşin’de başlatılan bu çalışmanın kısa zamanda geri dönüşü olmayan bir konuma getirilmesi gerektiğini söyledi. Hemşin’de açılacak bölümlerinde iyi planlanması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Okumuşoğlu, hangi bölümün yöre insanını mutlu edeceğinin ve katma derer sağlayacağının da araştırılarak belirlenmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Hemşin Kaymakamı Caner Akgün, Meslek Yüksekokulu için belirlenen yerin Orman Bakanlığı’na ait hazine arazisi olduğunu belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilerek kamulaştırma ve alt yapı çalışmalarının süratle yapılacaktır. Üniversitenin belirleyeceği fiziksel altyapı hazırlıklarına buradaki hayırseverler ve devletimizin imkanları ile bir ucundan başlanılacaktır” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ