Dilek ASLAN 

Rize’nin Dörtyol köyünde yapılması planlanan Fen Lisesi konusunda yaşanan isim hakkı tartışmasına son nokta konuldu. 20 dönüm araziyi bağışlayan Topaloğlu, Arıcı, Şafak ve Avcı aileleri bir özveride daha bulunarak okulun isim hakkını TOBB’ a verilmesini kararlaştırdı.

Dörtyol köyünde yapılması planlanan Fen Lisesi konusunda yaşanan isim tartışması son buldu. Büyük bir fedakârlık yaparak Fen Lisesi yapılması için 20 dönüm arazi bağışlayan Topaloğlu, Arıcı, Şafak ve Avcı aileleri yeni bir fedakârlık yaparak isim hakkının okulu yaptıracak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) devretti. Yaşanan isim hakkı tartışmasını sonlandırmak isteyen hayırsever aileler bölgeye gelecek yatırımın önünü kesmemek ayrıca Polis Okulu yapımını geciktirmemek için  Topaloğlu Vakfı Yönetim kurulu Danışma Meclisini göreve çağırdı. Başkanı Mustafa Aksoy başkanlığında bir araya gelen 17 Vakıf Danışma Kurulu üyesi okulun yöreye büyük katkı sağlayacağı, eğitime başlandığında yöre gençlerinin büyük bir imkândan yararlanacağı düşüncesiyle isim hakkının TOBB Fen lisesi olması yönünde karar aldı. Danışma kurulunun bu yönde aldığı kararı Topaloğlu Vakfı yönetim kurulu oy birliği ile kabul etti. Böylece isim hakkı tartışmalar son bularak Fen Lisesine TOBB adının verilmesi kararlaştırıldı.

Dörtyol köyünde bir araya gelen Topaloğlu, Arıcı, Avcı ve Şafak aileleri ortak basın açıklaması yaparak aldıkları kararı kamuoyuna açıkladı. Aileler adına açıklama yapan Topaloğlu Vakfı Başkanı Ali Toptan, “Bizler eğitime destek amacıyla arazilerimizi bağışladık. Bu sürede bir isim tartışması yaşandı. Gelinen süreçte okulun başka bir bölgeye yapılması gündeme gelince Vakfımızın danışma kurulunu göreve çağırdık. Danışma kurulu Fen lisesinin köyümüzde kalması adına okula TOBB ismi verilmesini uygun gördü. Bizde bu kararı oy birliği ile kabul ettik. Başta arazilerini bağışlayan ailelere, TBMM Başkanımız Köksal Toptan’a ve bizimle ilk günden buyana yakından ilgilenen Belediye Başkanımız Halil Bakırcı’ya teşekkür ederiz dedi. Toptan, “Ülkemiz için şehit düşenlerin birçoğunun mezarında ismi dahi yok. Böylesine isimsiz kahramanlarımız varken biz daha fazla isim tartışmasını uzatmamız doğru olmazdı. Bundan böyle Vakıf Başkanı olarak isim tartışmalarına girmeyeceğim. Yaşanan bu süreçte alınan kararın ülkemize, ilimize ve köyümüzle beraber eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Toptan, bölgeye 12 Milyon YTL’lik yatırım yapacak TOBB’ada teşekkür etti. Bu arada Fen Lisesi dışında yapılacak eğitim kampusu ve sosyal tesislere ise hayırsever ailelerin ismi verileceği bu yöndeki kararı Vakıf Danışma Kurulunun alacağı ve yönetim kurulunun onaylayacağı belirtildi

Editör: HABER MERKEZİ