Çayeli’nde 2011 Yılı Yaz Kuran Kursları 27 Haziran2011–26 Ağustos 2011 tarihleri arasında, İlçe Müftülüğüne bağlı Kuran Kursları ve Camilerde başladı.

Yaz Kur’an kursları, en az ilköğretim 5. sınıfı bitirmiş olan öğrencilere yönelik olarak ‘Kur’an-ı Kerim’i ve mealini öğrenebilmeleri, dini bilgilerini geliştirebilmeleri amacıyla’ Mili Eğitim Bakanlığı’nın denetim ve gözetiminde, yaz aylarında camiler, Kur’an kursları ve belirlenen diğer mekanlarda açılan 2 ay süreli kurslardır. Bu kurslara kayıtlar, ilk ve orta öğretim kurumlarının yılsonu tatiline girdiği ilk hafta yapılır, ikinci haftadan itibaren de öğretime başlanır.

Bu kapsamda Çayeli Çarşıbaşı Caminde de Yaz Kuran Kursları başlamış olup gidişatın iyi olduğunu ifade eden Cami İmam Hatip’i Yusuf Suiçmez,”Bugün itibariyle 2011 yaz kuran kursları başlamış bulunmaktadır. Yapılan istatistiklere göre her yıl yaklaşık üçmilyon öğrenci yaz kuran kurslarına gitmektedir. Beklentiler daha fazla öğrenci olması yönünde ise de bu üç milyon öğrencinin yaz kuran kurslarına kayıt yaptırması küçümsenecek bir rakam olmasa gerek. Diyanet İşleri Başkanlığı son yıllarda çocuklara dini eğitimini kazandırma noktasındaki faaliyetleri kayda değer özellikte. Eğitim sezonu dokuz haftadan oluşmakta ve üçer haftalık periyotlar halinde eğitim verilmekte. Sabah saat 9.00 ile 12.00 saatleri arasında, K.Kerim. İbadet, İtikat, Siyer ve Ahlak dersler verilmektedir. Öğrenci velilerinden öncelikli isteğimiz çocuklarımızın camiye devamlılığını sağlamak olmalı. Hiç şüphesiz ki bir yaz döneminde camilere devam eden öğrencilerin bir Müslüman’a farzı ayın olma özelliği olan bilgileri öğrenmesi anlamını ifade edebilir. Onun için diyoruz ki bütün eğitim kurumları bizler için elzem olan bilgileri bizlere sunmaktadır. Bu anlamda okul öğrencilerimize Okul eğitimi döneminde göstermiş olduğumuz hassasiyeti, bizlerin dünya ahret saadeti için gerekli olan bilgileri öğrenmesi için de gösterelim. Bizler Allah CC şu uyarısını dikkate almalıyız. ‘Doğrusu mallarınız ve çocuklarınız sizin için bir imtihandır. Allah katında ise büyük bir mükâfat vardır’ “ şeklinde açıklamada bulundu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ