Çayeli Halk Eğitimi Merkezinin Madenli Beldesinde bulunan Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş. ile işbirliği halinde düzenlediği ve 15 erkek kursiyerin katıldığı 72 saatlik İş Makineleri Operatörlüğü Kaldırma ve Yükleme  (Vinç) İş Makinesi] Kursu;  27 Mayıs 2011 Cuma günü yapılan sınavlarla tamamlandı.

Çayeli Halk Eğitimi Merkezi ile Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş. arasında imzalanan protokol gereği 10 Mayıs 2011 tarihinde 15 erkek kursiyer ile başlayan 72 saatlik (3 hafta) İş Makineleri Operatörlüğü Kaldırma Ve Yükleme  (Vinç) İş Makinesi Kursunun ilk iki haftasında kursiyerlere teorik eğitim verildikten sonra, kursun son haftasında öğrendiklerini teorik bilgilerini pekiştirdiği pratik eğitim verildi.

Kursun tamamlanmasının ardından 27 Mayıs 2011 Cuma günü yapılan sınavlarda kursa katılan 15 kursiyerin tamamı başarı göstermiş olup belge almaya hak kazandı.

İki kurum arasında imzalanan ve iki yıllık bir süreyi kapsayan protokol gereği doğrudan istihdama yönelik İş Makineleri Operatörlüğünün diğer dallarında da kurslar açılması planlanıyor.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ