Muhammet KAÇAR

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile görüşerek, ‘evli öğretmenlerden kadrolu olanların aynı ilde çalışması için puan esası uygulamasını’ kaldırtan öğretmen Ülkü Gedik, binlerce evli öğretmenin sorunun çözümünde umut oldu. DHA muhabirinin bulduğu Ülkü öğretmen, “Bakanımızın ilgili ve duyarlı davranışı için çok teşekkür ediyorum” dedi. Ülkü öğretmen polis olan eşinin görev yaptığı İzmir'e tayinini bekliyor.

Bakan Nimet Çubukçu’yu etkileyen Güneysu Halk Eğitim Müdür Vekili ve Giyim Öğretmeni Yozgatlı Ülkü Gedik, yaşadıklarını DHA’ya anlattı. 3 yıl önce polis memuru eşi ile birlikte Rize’ye tayin olduklarını anlatan Ülkü Gedik, eşinin Çayeli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde, kendisinin de Güneysu Halk Eğitim Müdürlüğü’nde göreve başladığını söyledi. 3 yılın ardından eşinin tayininin İzmir’e çıktığını, ancak eş durumundan tayinlerin durdurulmuş olması nedeniyle kendisinin İzmir’e atamasının yapılmadığını belirten ve çok zor günler geçirdiğini anlatan Ülkü öğretmen, eşinin tayin olup gitmek zorunda kaldığını kaydetti.

‘BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ’
6 aylık hamile olduğunu ve 6 yaşındaki kızı ile Güneysu’da kaldığını belirten Ülkü öğretmen şunları söyledi: “Bakanımız Nimet Çubukçu ilçemize gelmişti. İlçe meydanında hanımlarla sohbet ediyordu. Ben de tesadüfen oradan geçiyordum. Acaba görüşebilir miyim, yanına gidebilir miyim diye düşünmeye başladım. Sonra yanına gittim. Durumumu anlatım. Beni dinledi ve sorunla ilgileneceğini söyledi. İletişim bilgilerimi aldı. Dün televizyonda konuşmasını izledim. Benden de bahsetti, sorunun çözüleceğini söyledi. Sayın Bakanıma bu ilgili ve duyarlı davranışı için çok teşekkür ediyorum. Bizi gerçekten çok mutlu etti. Bu soruna bir çözüm getirdiği için sonsuz teşekkürler.” Kendisiyle birlikte binlerce evli öğretmenin sorunun çözümünü sağlayacak kararın alınmasını sağlayan Ülkü öğretmen, şimdi eşinin görev yaptığı İzmir'e tayinin çıkmasını bekliyor.

BAKAN TELEVİZYONDA ANLATTI
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, evli öğretmenlerden kadrolu olanların eşleriyle aynı ile tayininde puan esasının aranmaması kararını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la gittiği Rize'nin Güneysu İlçesi'nde hamile bir öğretmenin durumundan etkilenerek aldığını söyledi.

Adını vermediği Ülkü öğretmenin eşinin başka ile tayin edildiğini söyleyerek sorununu anlattığını belirten Bakan Çubukçu, “Kendisi 4 aylık hamile. Burada kimsesi yok, başına bir iş gelse kime gider, ne yapar diye düşündüm. Günlerce aklımdan çıkmadı. Bu öğretmenimizin durumu, kararın alınmasında etkili oldu” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ