Dilek ASLAN

Valiliğin Projesini Milli Eğitim Bakanlığı ülke geneline yayma kararı aldı. Bu bağlamda Rize ili pilot seçildi.Bu bağlamda geleceğin liderlerine yönelik olarak geleceğin kütüphaneleri Rize’de kuruluyor. Şu ana kadar(2) Kütüphane kuruldu, 9 Kütüphane daha kurulacak. Bunun için Formatör Öğretmenlerden bazıları eğitimden geçirilecek.

Çaykur İlköğretim Okulunda Hayal Ortakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığınca başlatılan Oku-düşün-paylaş Projesi Vali Kasım ESEN, MEB  İlk Öğretim Genel Müdürü İbrahim ER, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Emniyet  Müdürü Şammaz Demirtaş, Hayal Ortakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan YamanOkul İdarecileri, Öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla açılışı yapıldı.

 Geleceğin Liderlerini ortaya çıkarmak amacıyla MEB İlköğretim Genel Müdürü İbrahim ER ile Hayal Ortakları Derneği Yönetim Kurulu başkanı Sinan Yaman Arasında 10 Ocak  2008 tarihinde Bir Protokol İmzalanmıştı. Bu Protokolde“İlköğretim okullarında yarının liderleri olacak öğrencilerin okuyan, araştıran, yaratıcı düşünen, düşündüğünü anlamlı ve anlaşılır şekilde ifade eden, algılama gücü yüksek, sentez kabiliyeti olan kültürlü, milli ve manevi değerlere sahip, yüksek karakterli bireyler yetiştirmeyi” amaçlıyor.

İlköğretim 6. ve 7. sınıflara yönelik projeye göre, Türkiye genelinde belirlenecek 200 ilköğretim okuluna Hayal Ortakları Derneği'nce “yaratıcı kütüphane”ler kurulacak ve “Oku Düşün Paylaş” etkinliği için özel hazırlanan bir kitap konulacak. Bu kitapta öğrencilerin, belirli başlıklarla hazırlanmış konularla ilgili düşüncelerini ifade etmeleri sağlanacak.

Törende Hayal Ortakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman Açılış ve Teşekkür konuşması yaptı. Ardından MEB İlköğretim Genel Müdürü İbrahim ER Bu açılışta bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Son olarak Vali Kasım Esen “ Bugün Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde Geleceğin Liderleri Projesinde dereceye giren 35 projenin sergilendiği bir açılış yaptık. Yarında ilk 5’e Giren projelere ödülleri vereceğiz. Şimdide Bu okulda Kütüphaneyi açtık. Rize’de Okumayı Sevdirme Projesi yaptık. Rize’lileri Kahvehanede oyun oynamaktan biraz olsun alıkoyup kitap okumaya teşvik ettik. Burada açmış olduğumuz bu kütüphanenin Maslarının dizilişi Çok önemli Yuvarlak masalar İnsanları daha çok okumaya teşvik eder. Öğrencilerin yüz yüze bakması çok önemli. Ayrıca sınıf ve Kütüphanenin iç boyasının renginin de önemi vardır. Mavi Renkli bir sınıfta öğrenciler huzur bulamaz “dedi.

               

Editör: HABER MERKEZİ