Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen 'Proje Tabanlı Beceri Yarışmaları'nın Rize finali yapıldı. İsmail Kahraman Kültür Merkezinde, 27 Okulun 10 alanda 40 proje ile katıldığı yarışmalarda dereceye giren okul ve projeleri açıklandı.

2 gün boyunca devam eden yarışmalarda okullar birbirinden değişik projelerle jüri üyelerini etkilemeye çalıştı. Yarışmalar sonunda dereceye giren okullar ve projeler 1-15 Mart tarihleri arasında Erzurum da yapılacak olan bölge yarışmalarında ili temsil edecek. Bölgede birinci olan projeler ise 22-26 Mart tarihleri arasında Ankara'da yapılacak olan Türkiye finalinde yarışmaya hak kazanacak.

Yarışmalarda dereceye giren okullar ve projeleri ise şöyle; Bilgi ve İletişim Teknikleri dalında engelliler için asansör sistemi projesi ile Hasan Kemal Yardımcı İMKB Lisesi, Elektrik-Elektronik ve Otomasyon dalında havadan enerji projesi ile Tevfik İleri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Kişisel ve Sosyal Hizmetler dalında organik sprey projesi ile Ardeşen Halk Eğitim Merkezi, Moda Tasarım dalında kıyafet balosu projesi ile Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, Ticaret ve İş Yönetimi dalında gemi kurtaran projesi ile Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu DML, Sağlık Hizmetleri dalında Bakıma muhtaç hasta yıkama ünitesi projesi ile Sağlık Meslek Lisesi, Turizm Hizmetleri dalında kivi tatlısı projesi ile Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Yaratıcı Sanatlar dalında çay tohumu ile takı yapımı projesi ile Merkez Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Üretim ve Mühendislik dallarında fonksiyonel sandalye ve sıranı ayna projeleri ile Ardeşen Anadolu Teknik Lisesi.

Editör: HABER MERKEZİ