Dilek ASLAN

 

Rize’nin Salarha  mevkiinde yapılması planlanan Rize Fen Lisesi inşaatı için Rize Valiliğinde 4. protokol imzalandı.Daha önceden imzalanan protokollerde arsayı bağışlayan Topaloğulları Vakfı okula kendi vakıflarının ismi verileceği sözünü aldıkları için tepki göstermişlerdi.

 

Rize valiliğinde yapılan protokole AKP Rize Milletvekili Lütfü Çırakoğlu,  Rize Valisi Kasım Esen, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, TOBB u temsilen Trabzon ticaret ve sanayi odası başkanı Şadan Eren, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Kenan Bıyık, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Ofluoğlu, Rize Ticaret Borsası başkanı Tahsin Sancak, Topaloğulları vakfı Başkanı Ali Toptan, Çaykent Belde Belediye Başkanı Mehmet Kazancı il milli eğitim müdürü Rasim Çelik katıldı.

Rize Valiliğinde imzalanan protokole Valilikte Rize valisi Kasım Esen ve TOBB vekili Trabzon Ticaret ve sanayi odası başkanı arasında imzalanan 16 derslikli okula 8 milyon YTL’ ye mal olacak. Rize Salarha bölgesinde 20 dönüm arazı üzerinde yapılması planlanan 16 derslik, 300 öğrenci kapasiteli yurt, 10 lojman, kapalı spor salonunu TOBB üstlenirken Trabzon ticaret ve sanayi odası başkanı Şadan Eren, “Daha önce arsa konusunda bazı sıkıntılar yaşanmıştı. Topaloğulları Vakfı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde fen Lisesi kapsamında yapılacak Lojman ve Spor salonuna Topaloğulları Vakfı’ nın ismini vereceğiz ” dedi.

 

 

Rize valisi Kasım Esen ise “Salarha bölgesinde Topaloğulları tarafından 20 dönümlük bir arazı bağışlandı.  Rize de arazinin değeri parayla ölçülmez. Topaloğulları vakfına teşekkür ederiz. Burada yapacağımız Fen lisesi aynı zamanda ekonomi ve teknoloji lisesi olacak. TOBB Türkiye de ilk Fen lisesini başlatmış olacak” dedi.

 

 

 

İmza töreninden sonra konuşan Topaloğulları vakfı başkanı Ali Toptan ve yardımcısı Mustafa Toptan” Rize de arazı değerleri belli. Biz okul yapılsın diye 16 dönüm kendi akrabamızdan 4 dönüm ise başka ailelerden aldık. Tüm masrafları cebimizden ödedik. Salarha Bölgesi Rize’de nüfusu en kalabalık olan bir bölge olmasına rağmen eğitim açısından fazla bir yatırım almamıştı. Biz bu nedenle kollarımızı 1.5 yıl önce sıvayarak işe giriştik” dedi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ