Dilek ASLAN

Rize Merkez Hayrat Mahallesinde yapımı devam eden Anadolu lisesinin Ekrem Orhon Anadolu Lisesi olması kararlaştırıldı. Aralık 2007 tarihinde yapımına başlanan okul bazı aksaklıklar olmasına rağmen inşaat hızla ilerliyor. 

Ölümünün 25.yılında mezarı başında anılan Eski Rize Belediye Başkanı Ekrem Orhon adına açılan sergide bir konuşma yapan Rize Valisi Kasım Esen“ Rize’de ilk defa Rahmetli Ekrem Orhon adına bir okul yaptırıyoruz. Okulun bir bölümünde Ekrem Orhon müzesi yapmayı düşünüyoruz. Bu nedenle Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu ile görüştük. Rahmetli Ekrem Orhon’a ait Fotoğraf, Giysi, Kullandığı malzemeleri toparlıyoruz. Burada sergilenecekler.

Çayhan Orhon Dervişoğlu “Babama ait fotoğrafları düzenliyorum. Tuncay Mataracı’dan da bazı fotoğraflar aldım. Evde Babamdan kalan diplomalar, yazışmalar var. Babamın Fötr şapkası, Papyonu var. Türk Büyüklerinin Rize’yi ziyaretlerinde babamla çekilmiş fotoğrafları var. Babamın Zenith marka bir radyosu, Şantiyelerde çalışırken giydiği sarı çizmeleri ve Kasketini araştırıyorum. Bulunca hepsini toparlayıp Müzede sergilenmesi için Rize Valiliğine teslim edeceğim” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ