Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesine katkı sağlayan ve TEOG sınavında okullarındaki öğrencilerin başarısında emeği geçen öğretmen ve okul yöneticileri Vali Ersin Yazıcı tarafından 'Başarı Belgesi' ile ödüllendirildi.
 
Bu amaçla Merkez Öğretmenevinde düzenlenen akşam yemeğine, Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt ve Emre Nebioğlu, İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Okul İdarecileri ile Öğretmenler katıldı.
 
 
TAŞI DELEN SUYUN GÜCÜ DEĞİL, DAMLALARIN SÜREKLİLİĞİDİR
Programda başarılı öğretmenler adına söz alan Pehlivantaşı Ortaokulu Fen Bilgisi öğretmeni Gizem Karayılan şu ifadelere yer verdi:
'Ortak sınavlarda başarılı olmak ve başarının devamlılığını sağlamak elbette bir okul için en büyük hedeftir. Bu hedef için okulun tüm paydaşlarının bir ailenin bireyleri gibi hareket edebilmesi başarının önünü açan anahtardır. Bir köy okulu öğretmeni olarak bu düşüncemizin karşılığını almanın sevinci ve gururuyla burada bulunmaktan çok mutluyuz. Sayın Valim, bundan sonra daha gayretli çalışacağımızdan ve ilimizde oluşan bu başarı ikliminin devam etmesine katkı sağlayacağımızdan şüpheniz olmasın. Unutulmamalıdır ki taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir' şeklinde konuştu.
 
Programda bir konuşma yapan Vali Ersin Yazıcı ise Projeye emek veren herkese teşekkür etti.
 
 
HEP BİRLİKTE RENKLİ BAŞARILARA İMZA ATALIM
Rize'de eğitim konusunda sürdürülen projeler, gelinen nokta, başarılar ve sorunlar konusunda bir değerlendirmede bulunan Vali Yazıcı, 'Rize'nin eğitim kalitesini artırmak için yola çıktığımızda tek güvencemiz siz değerli öğretmenlerimizdi. Güvenimiz boşa çıkmadı. Eğitim ordumuza güveniyoruz. Farkındalık oluşturan öğretmenlerimizi bugün buraya toplayarak, hem tanışma hem de kendilerine teşekkürlerimizi ifade etmek istedik. Öğrencileri için fedakârca çalışan öğretmen ve idarecilerimizi tebrik ediyoruz. Eğitim niteliğinin artırılması adına yapılacak her türlü çalışmanın yanındayız ve destekleyeceğiz. Öğretmenlerin bu gayretleri ilimizdeki eğitim kalitesini de artıracaktır. Birçok okulumuzun başarılı olması, bizim açımızdan büyük bir gurur vesilesi olmuştur. Eğitim niteliğinin artırılması adına yapılacak her türlü çalışmanın yanındayız ve destekleyeceğiz 'dedi.
 
 
BU BAŞARI BÖYLE OLUŞTU
Yapılan bu güzel projelerin, çalışmaların, güzel davranışların takdir edilmesi ve bunların devamlılığının sağlanması konusunda daha kaliteli hizmetler sunmak için ödül vermeyi de bir fırsat olarak gördüklerini ifade eden Vali Yazıcı, 'Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz siz değerli öğretmenlerimizi, üstlenmiş olduğunuz bu sorumlulukta göstermiş olduğunuz performanstan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Eğitimde başarı için hepimize büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor.  İlimizde eğitim başarısının artırılması için üzerine görev düşen herkesin mesai gözetmeksizin yerine getirmesi gerekir. Özellikle bu sınavlarla ilgili birçok arkadaşımız hafta sonunu, ders bitimini, tatil vakitlerini feda ederek bu işlere destek verdiler. Bu başarı böyle oluştu' diye konuştu
 
 
BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Emeklerinden dolayı öğretmenlere teşekkür eden Vali Yazıcı, 'Bu şehrin öğretmenlerinin Aydın, Kırşehir, Ankara ve Burdur'daki öğretmenlerden bir farkı yok. İlimizin eğitim - öğretim alanında başarısını artırmak, ancak el birliği ile gerçekleştirilebilecek bir çalışma ile mümkün hale gelebilecektir.  Bize emanet edilen çocukları yarınlara iyi hazırlamamız, iyi yetiştirmemiz lazım. Eğitim bizler için en önemli öncelik olmalıdır. Geleceğimize yatırım yapmak istiyorsak, gençlere yatırım yapmalıyız. Bu çalışma anlayışımız ve prensiplerimiz bundan sonraki süreçte de devam edecek. Başarıyı ödüllendirmeye devam edeceğiz. Başarılı sonuçları alan öğrencilerimizi, onları yetiştiren öğretmen ve idarecilerimizi tebrik ediyorum. Ben sizlere fedakârlıklarınız için teşekkür ediyorum. Hepinizi kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum  ' şeklinde konuştu.
 
Vali Ersin Yazıcı, masaları tek tek dolaşarak öğretmenlerle sohbet etti. İl genelindeki okullarda öğrencilere kitap hediye ederken öğretmenlerini de unutmayan Vali Ersin Yazıcı, başarı belgesi verdiği öğretmenlere kitap da armağan etti.
 
 
 
 
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ