Cumalı Demirtaş eğitimde yapılan hataların geri dönüşü olmadığını söyleyerek” Eğitimin temel taşı öğretmenlerdir, okul idarecileri eğitmenlerin motivasyonunu iyi yükseltmeli” dedi.

Rize ticaret borsası salonunda yapılan eğitim ve eğitimde dikkat edilmesi gereken konulu panelde okul müdürlerine eğitimde ki sıkıntılar anlatıldı.

Milli eğitim bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cumali DEMİRTAŞ’ın başkanlığında, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle beraber ilk ve orta dereceli okul müdürlerinin katılımıyla, Ticaret Odası Başkanlığı konferans salonunda yapılan toplantıda eğitim masaya yatırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cumali DEMİRTAŞ yaptığı konuşmada, doğrular söylemekten çekinmeyin. Çünkü eğitimde yapılan yanlışlıkların bedeli çok büyük oluyor. Eğitim tarihimizin şanla, şerefle ve büyük başarılarla doludur. Eğitimin temel taşı öğretmenlerdir. Burada da okul yöneticilerine çok büyük iş düştüğünü, birlikte çalıştığı öğretmenlerin moral ve motivasyonunu mutlaka artırmaya çalışmalarını ve buna çok önem vermeleri gerektiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü  Fehmi Rasim Çelik ise Rize’nin Eğitimdeki genel durumu hakkında bilgiler verdi. Eğitimde Rize’nin orta halli bir durumda olduğunu söyleyen Çelik, Rize deki Mesleki Eğitimin % 65 seviyelerinde olduğunu söyleyerek, bunun için katkısı olan herkese ayrı, ayrı teşekkür ettiğini söyledi.

 

Editör: HABER MERKEZİ