Rize Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, eğitime yapılan yatırımların 16 yıl sonra sonuç vereceğini, bugünden yarına sonuç beklemenin doğru olmadığını söyledi. 

Çelik,  İl Genel Meclisi'nin Rahmi Metin başkanlığında devam eden Kasım ayı toplantısına katılarak, meclis üyelerine çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Rize'deki okullarda derslik başına düşen öğrenci sayısının ortalama 22 olduğunu, bunun da Türkiye ortalamasından daha iyi olduğunu belirten Çelik, ''İlimizde geçen yıl itibariyle anaokulunda okullaşma oranı yüzde 64, ilköğretimde yüzde 99, orta öğretimde ise yüzde 94. Bu rakamlar da Türkiye ortalamalarının üzerinde'' dedi.

Eğitimin nitelik ve nicelik olarak ayrılması gerektiğini vurgulayan çelik, ''İlimizde 2000'li yıllara kadar eğitimde altyapıya pek fazla önem verilmedi. Özellikle 2002 yılından sonra altyapıya önem verildi ve yatırım atağı başlatıldı. Fiziki mekanlarının iyi olması, çocukların başarısında yüzde 25'e varan oranda etki yapabilmektedir'' diye konuştu.

Eğitime yapılan yatırımların 16 yıl sonra sonuç vereceğini, bugünden yarına sonuç beklemenin doğru olmadığını vurgulayan Çelik, ''İlimiz 2009 yılı SBS'de 28, 2009 yılı yüksek öğretime geçiş sınavında 39, 2010 yılı lisans yerleştirme sonuçlarına göre ise 43. sırayı aldı. Önümüzdeki yıllarda Rize, önemli başarılar kazanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. İlk 10 bine giren öğrencilere Valilik tarafından geliştirilen proje ile burs veriliyor. Bu da çocuklarımızın motivasyonunu artıran unsurlardan birisi'' diye konuştu.

Çelik, 2002-2010 yılları arasında ilde 95 yeni eğitim kurumunun yapıldığını, 14 eğitim kurumunun inşaatının devam ettiğini, 35 de yeni eğitim kurumu yapılması planlandığını sözlerine ekledi.

Toplantı, gündemdeki diğer konuların görüşülmesinin ardından sona erdi.

 

Editör: HABER MERKEZİ