Rize Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2009 – 2010 yılı 9. mezuniyet töreni bügün Çayeli Öğretmen Evinde gerçekleştirildi. Tören’e AK Parti Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı Rıza Çakır, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Rize İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Sandıkçı, Ardeşen MYO Müdür Yrd. Doç. Dr. Ahmet İshak Demir, öğretim görevlileri, daire amirleri, ilçede bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından okul birincisi Mehtap Angun’un konuşmasıyla başladı.

Angun konuşmasında, Rize Eğitim Fakültesi’nin mezuniyet töreninde bulunmaktan, arkadaşlarımla beraber mezuniyet heyecanını yaşamaktan, bu kürsüye fakülte birincisi olarak çıkmaktan dolayı onur ve sevinç duyuyorum. Bu mutluluğumu, heyecanımı, başarılarımı benimle paylaştığınız için hepinize teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Dört yıllık eğitim hayatımızın sonuna geldik. Alıştığım bir şehri, edindiğim sonsuz tecrübelerin memleketini, nice güzellikler yaşadığım arkadaşlarımı terk etmek, mezuniyetin verdiği mutluluğu hüzünlü bir mutluluğa çeviriyor.Bir çok insanın belki bir ömür boyu edinebileceği tecrübeyi, ben bu dört sene içinde edindim. Bunun haklı gururu ve mutluluğu içerisindeyim. Bana bu güzelliği yaşatan samimi dostlukların sahibi, fedakâr, cana yakın, dürüst, arkadaşlarım ve bizlere ailemizin yokluğunu hissettirmemeye çalışan her biri örnek alınası hocalarıma ve idari personele borçluyum” dedi.

Daha sonra söz alan Rize Üniversitesi (RÜ) Çayeli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Akdeniz,Fakültemizde, ülkemize, lisans ve lisans - üstü düzeyde öğretmen ve akademiysen yetiştirmek amacıyla gerekli çalışmaları yapmaktayız. Fiziki alt yapının geliştirilmesi, Öğretim üyesi ve öğretim elemanların ve idari personel ihtiyacının giderilmesi ve yeni programların açılması çalışmaları devam etmektedir. Fakültemizin bugüne gelmesinde emeği geçen herkese en içten teşekkürlerimi sunarım.

Yukarıda belirttiğim çağdaş öğretmen yetiştirme misyonumuza katkı yapan herkese, fakültenin gelişmesine imkân sağlaması için arsa alınmasına önemli destek vermekte olan hükümet yetkililerine, Devlet Bakanı Sayın Hayati Yazıcı bey’e ihtiyaçlarımızım onlara iletilmesini sağlayan Sayın Rektörümüz, ekibi ve İlçe kaymakamı ve belediye başkanımıza çok teşekkür ederim.

Çayeli’nde Eğitim Fakültesinin Gelişmesine imkân sağlayan ve Çayeli’nin Eğitim Fakültesi Kampüs’ü haline gelmesine olanak vermede katkısı olan herkese başta Sayın Rektörümüz ve ekibi olmak üzere, Çayeli yerel yöneticileri ilçe Kaymakamına, Belediye başkanımıza Dernek başkanımıza, Çayeli Ticaret ve Sanayi Başkanına, Çayeli Esnafına, Hayır Sevenlere, Çayeli Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü ve Çalışanlarına Fakültemize ve öğrencilerine yapmış oldukları ve yapacakları katkılardan dolayı çok teşekkür ederim.” Dedi.

Daha sonra protokol üyeleri konuşma yaparak mezunları kutladılar.

Dereceye giren öğrencilerin ödüllendirildiği törenin sonunda 115 öğrenci keplerini havaya atarak mezun olmanın keyfini yaşadılar.


    

Editör: HABER MERKEZİ