Tören’e AK Parti Rize Milletvekili adayı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Çayeli Kaymakamı Mehmet Yıldız,  Belediye Başkanı Rıza Çakır, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz ve Üniversitenin Kurucu Rektörü Nazmi Turan Okumuşoğlu, Üniversiteye bağlı Fakültelerin Dekanları Yüksekokulların Müdürleri Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Fakülteden bu yıl mezun olan 110 öğrencinin alkışlar eşliğinde salona girmesiyle başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Eğitim Fakültesi Müzik Topluluğunca müzik dinletisi ve okunan bir öğretmenim şiiri beğeniyle dinlendi.

Protokol konuşmalarında ise sırasıyla Fakülte birincisi Faruk Umut Durak, yaptığı konuşmada Çayeli’nde olmaktan mutlu olduklarını kendilerine gösterilen yakınlıktan dolayı herkese teşekkür etti.

Fakülte Dernek Başkanı Muhammet Sarı ise, bugünü adeta bir bayram günü gibi gördüklerini ve Çayeli için tarihi bir gün olduğunu söyledikten sonra Devlet Bakanı Hayati Yazıcıya yaptığı Fakülteye yaptığı yardımlardan ötürü teşekkür ederek gelecek dönem içinde destek istedi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Akdeniz yaptığı konuşmada, Dünyada ve Türkiye’de Öğretmen yetişme metotlarındaki gelişmelerden bahsettikten sonra Rize Eğitim Fakültesinin tarihsel gelişimi hakkında bilgiler verdi. Fakültenin Rize Üniversitesine bağlı olarak 2. Toplamda 10. Dönem mezunlarını verdiğini her geçen yıl öğrencisi sayısının yükseldiği ve iki yıl sonra fakültede 3500 öğrencinin öğrenim göreceğini vurguladı.

Belediye Başkanı Rıza Çakır, meslektaşların diyerek başladığı konuşmasında 2010 KPSS’de Rize Eğitim Fakültesi öğrencilerinin Türkiye’de bulunan diğer eğitim fakültelerinin öğrencilerinin geride bırakarak 1. Oldukları için kendilerini kutladı. Devlet Bakanı Hayati Yazıcının desteğiyle yapılan Kamulaştırma çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Çayeli Belediyesi olarak her yıl Fakülte mezuniyet törenlerinde dereceye giren öğrencilere ödüller verdiklerini yalnız bu yıl THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun ilk 3’e girenlere Netbook ilk 10’a girenlere özel hediyeler gönderdiğini ifade etti.

Başkan Çakır’dan sonra kürsüye davet edilen Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz Başbakan Erdoğan’a özel bir teşekkür ederek başladığı konuşmasında 30 yıldır bu camianın içinde olduğunu bu süre zarfında çok sıkıntıların çekildiğine şahit olduğunu ve son dönemlerde üniversitelerin totaliter yönetim anlayışından demokrasiye geçiş yaptığını vurguladı.

Törende son konuşmayı yapan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı,  mezun olan öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunarak 9-10 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan KPSS’de başarılar diledi. Ayrıca Rize Üniversitenin hızla büyüdüğü önümüzdeki yıllarda Pazar ve Ardeşen’de bulunan yüksek okulların önce 4 yıllığa yükseltilmesi ve daha sonrada Fakültelere dönüştürülmesi için gerekli çalışmaların yapılacağı müjdesi verdi.

Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi Halk oyunları ekibi gösterilerini sundu. Daha sonra Fakülte Dekan Yrd. Doç Dr. Cengiz Bayraktar tarafından mezun olan öğrencilere yeminleri ettirildi. Programın son kısmında ise ödül töreni yapıldı. Salondaki törenin ardından bahçeye çıkan öğrenciler coşkuyla kep attılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ