Rize Valisi Kasım Esen öncülüğünde, Doğuşçay A.Ş tarafından yapılarak Rize Üniversitesine devredilecek olan, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Yabancı Dil Eğitim Merkezi binası için protokol imzalandı.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokol imza töreni, Rize Valisi Kasım Esen, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmı Turan Okumuşoğlu ve Doğuşçay A.Ş genel müdürü Alparslan Karakan’ın imza atmasıyla gerçekleştirildi. 7 bin 465 metrekare alan üzerinde kurulacak olan çok amaçlı 3 katlı bina, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Yabancı Dil Eğitim Merkezi olarak hizmet verecek. 4 milyon YTL maliyetle yapılacak olan binanın, 2009 Eylül ayı, üniversitenin eğitim-öğretim dönemine yetiştirileceği belirtildi.

Törende bir konuşma yapan ve Doğuşçay A.Ş genel müdürü Alparslan Karakan, isteklerinin daha fazla kazanmak ve daha fala yatırım olduğunu belirterek, “biz isteriz ki, daha fazla kazanalım ve daha çok eğitim ve burs için yatırım yapalım. Sanayicinin görevi yatırım yapmaktır. Biz burada çok mükemmel bir okul yapacağız. Ve birkaç senede bu okulun takipçisi olacağız. Hepimize hayırlı olsun” dedi. Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmı Turan Okumuşoğlu da konuşmasında Doğuşçay mensuplarına teşekkür ederek, “ Okul yatırımı dünyada yapılacak en büyük yatırımdır. Bu babda başta Alparslan Bey olmak üzere doğuş çay mensuplarına teşekkür ederiz. İnşaallah bu bina 2009 senesi sonunda tamamlanır” dedi.

Törende son konuşmayı Rize Valisi Kasım Esen yaptı. Esen konuşmasında, yapılacak olan üniversitenin eğitimde çok büyük katkısı olduğunu belirterek, “Bu üniversite sosyal bilimler, fen bilimleri akademik master ve modern tesisleriyle olmazsa olmazlarından birini yerine getirecektir. Biz tüm kamu kurum ve kuruluşların bize destek vermesini istiyoruz. Bu alanda Rize’deki işadamları önemli ölçüde alan tutuyorlar. Bizde Rize Valiliği olaral il özel idare kaynaklarını buraya aktarabilmek için bu protokulü imzaladık. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

Haber : Dilek Aslan

Editör: HABER MERKEZİ