Dilek ASLAN

Merkeze bağlı Veliköy de 16 derslikli okul ve spor salonu yaptıran iş adamı Ali Kopuz doğduğum yeri unutmam mümkün değil derken Güneysu ilçesinde 16 derslikli Anadolu öğretmen lisesi ile 200 kişilik yurt yaptıran Halit Cıngıllıoğlu ilçemi eğitimle kalkındıracağım dedi.

Son yıllarda okul yaptırmak için seferber olan Rizeli iş adamları Rize de gerek üniversite bölümleri gerekse, lise ve ilköğretim okullarında adeta yarış ederlerken Veliköy lu iş adamı İstanbul Ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu üyesi, aynı zamanda Trabzon Dünya ticaret merkezi başkan vekili Ali Kopuz kendi köyü olan Veliköy merkez de ilköğretim okuluna ek bina olarak 16 derslikli okul ile kapalı spor salonu ve çeşitli laboratuarlar yapıyor. 2 ay içinde hizmete girecek olan okul için Veliköy de kavurma günü yapıldı. Rize valisi Kasım Esen iş adamı Ali Kopuz ve Rizespor kulüp başkanı Kadir Çakır in katıldığı yemekte okul gezildi.

Güneysu’da öğretmen Lisesi  

Başbakan in ilçesi olan Güneysu ilçesi son zamanlarda tüm yatırımlardan pay alırken ilçeye giriş yolu iki ye çıkartılmıştı. İlçede jandarma binası ile birçok eğitim binaları yenilenirken birçok arazı de kamulaştırıldı. Dere ıslahının yapılmasından sonra Güneysu ilçe merkezi girişinde ilçe nüfusuna kayıtlı iş adamı Halit Cingillioğlu tarafından 5 bin metre kare alan üzerinde 26 Haziran 2007 tarihinde inşaatına başlanan Anadolu Öğretmen Lisesi Cuma günü başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından hizmete girecek.

480 öğrenci kapasiteli olan Anadolu öğretmen lisesini gezen iş adamı Halit Cingillioğlu sözleşmede konulmayan fizik ve Kimya laboratuarını kurmaları için talimat verdi. İş adamı aynı zamanda okulun yanında babası Nuri Cingillioğlu nin ismini verdiği 100 erkek 100 kız öğrencinin kalabileceği öğrenci yurdunu yaptırdı. Okula ise Şehit Kemal Mutlu ismi verileceği bildirildi.

Editör: HABER MERKEZİ