Denizcilik sektörüne kalifiye ara eleman yetiştirmek üzere kurulan Denizcilik Lisesi başarılarına bir yenisini daha ekleyerek beş öğrencisini Gemi makineleri Simülatör Eğitimi almak üzere İtalya’nın Milano şehrine gönderdi. Öğrenciler 15 Mayıs 5 Haziran tarihleri arasında eğitimlerini sürdürecekler.

Çayeli Otobüs Terminalinden yolculuğa çıkan öğrencileri aileler ve Denizcilik Lisesi Müdür Yardımcısı Hüseyin Şahin uğurladı. Çok duygusal anların yaşandığı uğurlama töreninde, annelerin gözlerinden gözyaşı eksik olmadı.

Uğurlama töreninde bir konuşma yapan Müdür Yardımcısı Hüseyin Şahin: Gemi Makineleri Simülatör Eğitimi isimli projemiz Avrupa Birliği tarafından daha önce kabul edilmişti. 5 öğrencimizi eğitim almak üzere 20 günlüğüne İtalya’ya yolluyoruz. Okulumuz geldiği nokta açısından sevindirici. Çayeli Denizcilik Lisesi sahip olduğu imkanlar ve verdiği kaliteli denizcilik eğitimi ile sektörün gözde okullarından biri olmayı başardı. Gelecekte çok daha iyi yerlerde olacağımıza inancımız tamdır. Daha öncede 10 öğrencimizi Güverte simülatör eğitimi için Almanya’ya göndermiştik. Gelecekte yeni projelerle bu imkanlardan yararlanmaya devam edeceğiz’dedi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ