Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı Sıfır Atık Projesi kapsamında Çayeli Anadolu Lisesi 3 yıldır yürütmekte olduğu Geri Dönüşüm ve 1 yıldır yürüttüğü Sıfır Atık projesi kapsamında yeni bir uygulama başlattı.

Okulda çevre duyarlılığı konusunda kazandırılan bilince yeni uygulama ile ivme kazandırılması amaçlan Çayeli Anadolu Lisesi bu uygulama ile 'Çöp Kutusu Olmayan Okul' projesi 9 Mart 2020 Pazartesi günü başlatıldı. Proje kapsamında geleceğin okullarında çöp ve eğitim aynı ortamlarda olmayacak düşüncesi hareket noktasını belirledi. Ekonomik değeri olan atıklar ayrıştırılmalı, dönüştürülmeli, yeniden kazandırılmalı felsefesi Çayeli Anadolu Lisesi'nde içselleştiriliyor. Bu proje kapsamında sınıflardan çöp kutuları kaldırıldı. Uygulama gönüllülük esasıyla başlatılarak çöp kutusunu getiren öğrencilere okul müdürü tarafından kitap hediye edildi. Proje 'Geleceğini Çöpe Atma! Ayrıştır, Dönüştür, Kazan!' Sloganı ile uygulamaya kondu. Çayeli’nin ilk Lisesi olan ve bu yıl 50. Yaşını kutlayan Çayeli Anadolu Lisesi 5 yıldır 'Zilsiz Okul' uygulamasını gerçekleştiriyor. Ayrıca okulda 4 yıldır uygulanan OVİS projesi ile veli katılımı ortalama %94 olarak gerçekleşti.

Çayeli Anadolu Lisesi öğrencileri, velileri, öğretmenleri ve tüm paydaşları ile 'Çöp Kutusu Olmayan Okul' uygulamasını da başarıyla gerçekleştirecek.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ