Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ulusal bilim olimpiyatında dereceye giren lise öğrencisi Elif Büşra Doğan'ın sahneye türbanlı olarak çıkmasına sinirlendi ve kendisine refakat eden öğretmenleri ile okul idarecileri hakkında soruşturma talimatı verdi.

TÜBİTAK 15. Ulusal Bilim Olimpiyatları ve 12. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı ödül töreni dün yapıldı. Çelik, 'Türkiye'nin, 2002-2007 arasında Ar-Ge'ye ayırdığı kaynaklar yüzde 400 artmıştır. Türkiye sağlam adımlarla istikbaline yürümektedir' dedi.

Olimpiyatta dereceye giren İstanbul Özel Şefkat Lisesi öğrencisi Doğan'a ödülünü MEB Müsteşar Vekili Mehmet Temel verdi. Doğan'ın türbanla sahneye çıkmasına sinirlenen Çelik, Ankara'ya gelirken kendisine refakat eden öğretmen ve okul idarecileri hakkında soruşturma başlattı.

AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu ve türbanlı eşi Fulya Kutlu, Doğan ile fotoğraf çektirdi. Törene bazı kız öğrencilerin türban takarak geldiği görüldü. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Çelik'le olimpiyatlarda derece yapan öğrencileri kabul etti. Kabulde, sahneye türbanla çıkan Doğan'ın bulunmaması dikkat çekti.MEB'den yapılan açıklamada ise 'Okula başı açık devam eden öğrencinin başı kapalı olarak sahneye çıkarılması mevzuata aykırılıkla birlikte iyi niyetle de bağdaştırılamamıştır' denildi.


Kaynak: Milliyet
Editör: HABER MERKEZİ