Çayeli Özel Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var'ın organizesini yaptığı geziye Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, ilçe Milli Eğitim şube müdürleri ile ilçede bulunan çok sayıda okul müdürü katıldı. Yapılan gezide okul ziyareti ile birlikte Batum'un tarihi ve doğal güzellikleri de gezildi. Okul müdürleri öncelikle Batum'da bulunan Özel Refahattin Şahin Türk Koleji'ni ziyaret etti. Kolejin başarıları hakkında bilgi alan okul müdürleri öğrencilerle de sohbet etti.

Öğrencilerin Türk Koleji'nde kendilerine bir yılda günlük dilde konuşabilecekleri derecede İngilizce eğitimi verildiğini söylemeleri üzerine okul müdürleri okul yetkililerinden dil eğitimi konusunda geniş bir bilgi aldı. Okul müdürleri, Refahattin Şahin Türk Koleji'nde öğle yemeğini yedikten sonra Batum'da bulunan birçok tarihi ve doğal güzellikleri olan yerleri gezdi. Gezinin çok verimli geçtiğini söyleyen okul müdürleri, öncelikle kendilerine böyle bir imkan sundukları için Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır'a ve Çayeli Şahika İlköğretim Okul Müdürü Harun Var'a teşekkür etti.

Batum'un tipik bir Karadeniz şehri olduğunu söyleyen Çayeli Barbaros Endüstri Meslek ve Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Aydın Kuş, 'Bu gezide çok şeyler öğrendik. Öncelikle geri kalmış bir Batum gördük. Oradaki insanların yaşam şartlarını görünce memleketimizin bulunduğu duruma şükürler ettik. Batum komşu bir eyalet olmasına rağmen gittiğiniz zaman ciddi bir yabancılık çekiyorsunuz. Burada bir Türk okulunun olması ve size ilgi ve alakalarıyla kapılarını sonuna kadar açmaları, yabancılık hissini tamamı ile unutturuyor. Ayrıca bir Türk okulunun yabancı bir memlekette en başarılı ve gözde okulu olması hepimizi duygulandırdı.' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ