Rize'nin Çayeli ilçesinde eğitim faaliyetini sürdüren Özel Şahika İlköğretim Okulu öğretmenler günü münasebetiyle ilçede görev yapan tüm öğretmenlere yemekli program düzenledi. 

Okulun yemekhanesinde verilen yemeğe başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır olmak üzere okul müdürleri ve öğretmenlerden oluşan 150 eğitimci katıldı.

 

Yemeğin ardından konferans salonunda devam eden programda söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bakır Şahika ilköğretim okuluna organizasyondan dolayı teşekkür ederek şunları söyledi.'Mesleklerin en yücesini, en kutsalını seçerek eğitim ordusunun bir neferi olduğunuzu unutmayın. Sizler cehalet karanlığını aydınlatan ışık, çaresizliğe çare, umutsuzluğa umut, gönül yarasına merhemsiniz. Geleceği inşa eden seçkin insanlarsınız. Mustafa Kemal'i Atatürk yapan, Sultan Mehmet' i Fatih yapan bilgelik mesleğini icra ettiğinizi asla unutmayın. Bu yüce mesleğin mensubu olmaktan gurur duyun. Mesleğinizin bir inanç ve gönül işi olduğunun idrakinde olun her zaman. Karşılaştığınız engeller sizi yolunuzdan alıkoymasın. Evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu onuru taşıyan fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimiz sayesinde yükselecektir. Biliyorum göreviniz bazen yorucu, bazen de sıkıntılı; ancak o sıkıntıları da gülü okşarken elinize batabilecek diken olarak görün. Gülü dikeninden ayırmayın. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutlarken, başta büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ile anıyor, ruhları şad olsun.' dedi.

 

Okul müdürü Harun Var davete icabet ederek programa katılan öğretmenlere teşekkür ederek, ' Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, sevgi ve fedakârlık mesleğidir. Sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek kadar ağır bir sorumluluk gerektirir. Kadim değerlerin günübirlik çıkarlara feda edildiği günümüzde bu kutlu sanatı en güzel biçimde icra etmek durumundayız. Bunun için de heyecanımızı diri tutmalı ve ideallerimizi yeniden kuşanmalıyız. Ayrıca bizler aynı geminin içinde farklı güvertelerde yolculuk yapıyoruz. Bundan dolayı ilçemiz ve ülkemiz için beraber hareket etmek zorundayız.' dedi. 

Program sonunda okul tarafından tüm öğretmenlere çeşitli hediyeler verildi.

Editör: HABER MERKEZİ