Çayeli İlçesi İlköğretim ve Ortaöğretim Okulları arasında yapılan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri İlçe temsilciliği seçimi yapıldı. Yapılan seçimi Ahmet Hamdi İshakoğlu Anadolu Lisesi Öğrencisi Didem KESKİN’in başkanlığında oluşan ekip kazandı.

Yapılan Seçimde Ahmet Hamdi İshakoğlu Anadolu Lisesi Öğrencisi Didem KESKİN ve ekibi, Çayeli Kız Meslek Lisesi Öğrencisi Havva KUTLU ve ekibi ile Yamantürk İlköğretim Okulu Öğrencisi Muharrem Tolunay ŞAHIN ve ekibinin yarıştığı üç listede, Didem KESKİN’in Başkanlığındaki Alkan YILMAZ Vakıfbank Lisesi, Mücahit BOZKURT A.H.İshakoğlu Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Serdar VES 9 Mart İlköğretim Okulu ve Kadir BİLGİN Çayeli Özel Şahika İlköğretim Okulu Öğrencilerinin oluşturduğu liste 17 oy alarak seçimi kazandı.

İlçe Temsilciliği seçimine, İlçe Meclisinde bulunan 26 Okul Meclis Başkanı katılarak oy kullandılar. Bu oyların tamamı geçerli olup, Havva KUTLU 2 Oy, Muharrem Tolunay Şahin 7 Oy ve Didem KESKİN 17 Oy aldı.

04 Aralık 2008 tarihinde İl’ de yapılacak olan İl Meclis Başkanlığı seçimine katılacak olan Didem KESKİN ve ekibi İl’de de birincilik alması halinde İlimizi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Ankara’da temsil edecek.

Kazandıktan sonra bir konuşma yapan Didem KESKİN, arkadaşlarına teşekkür ederek, yapacağı çalışmaları ve projelerini gerçekleştirmek için diğer ilçelerle ortaklaşa çalışacağını, sorunları çözmek için kendisi ve ekibinin elinden geleni yapacağını dile getirdi. Ayrıca Ankara’ya gitmesi halinde Rize İli’nin eğitimle ilgili sorunlarını ve bu sorunların çözüm yollarını dile getireceğini söyledi.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ