Çayeli Kültür Merkezi’nde İstanbul’daki Çayelililer ve Çayeli esnafının katkıları ile her ayrıntısı düşünülen programda konuklar kırmızı halılara basarak tıpkı bir Oscar törenine giren gibi salona girdiler. Salonda gördükleri güzel manzara karşısında adete büyülendiler. İkramların sunulmasının ardından gecenin açılış konuşmasını yapması için kürsüye davet edilen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır programa maddi katkı sağlayan kişi kuruluşlara ve organizasyonda görev alan okul idarecilerine teşekkür etti.

Gecenin sürpriz haberini vermesi için mikrofona davet ettiği belediye başkanı Rıza Çakır’da organizasyonu tertip edenlere teşekkür ve tebrik ettikten sonra sözlerini söyle sürdürdü.

Değerli arkadaşlar içinde bulunduğunuz meslek dünyanın en güzel mesleği ben sadece tecrübeli olarak konuşuyorum. Herkesi mutlu etmeye çalışan ve mutlu etmeyi beceren bir meslek. Bir öğretmen isterse bir gün öğrencileriyle beraber elli tane mutluluk yaşayabilir ve onları mutlu edebilir. Yeter ki sevsin yeter ki sevilsin. Dedikten sonra sözü gecenin sürprizine getirerek konuşmasını söyle sürdürdü. Bu arada milli eğitim müdürümüz ısrarla bizi buraya davet ederken uyanıklık yaparak ağzımızdan laf almaya çalışıyor. Onu da söyleyeyim bizim bir kızımız var. Milli Eğitim kızımıza talip bizde kız sahibi olarak biraz nazlanıyoruz. Ama yüzde doksan’ı geçtik. Çok az bir ayrıntı kaldı. İçinde bulunduğunuz şu tesis. Çayeli Belediyesi Kültür Merkezi yakın bir zamanda anlaşmaya varırsak ki büyük bir ihtimal öyle olacak inşallah sizlere hizmet etmeye devam edecek. Sözleri salonda coşku ile alkışlandı ve memnuniyetle karşılandı. Daha sonra tekrar söz alan ilçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır gece organizasyonuna destek istemek amacıyla İstanbul’a giden ekibin İstabul’daki hemşerimizden 24 Kasım Öğretmenler Günü anısına her okula bir projeksiyon makinesi sözünü aldıklarını da belirti.

Konuşmaların ardından ilçede görev yapan müzik öğretmenlerinin Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Performansları konuklar tarafından beğeniyle dinlendi.

 

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ