Her yıl geleneksel olarak 1. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen 'Minik Eller Güzel Yazı Yazma' yarışması önceki gün Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulunda yapıldı.

Öğrencileri güzel ve eğik yazı yazma noktasında teşvik etmek amacı ile yapılan Minik Eller Güzel Yazı Yazma yarışmasına Çayeli'nde bulunan tüm ilköğretim okullarının birinci sınıf öğrencileri katıldı.

Güzel yazı yazma yarışması iki turda yapıldı. İlk turda her okul kendi içinde bir eleme yaptı. Okullarında en güzel yazı yazma başarısı gösteren öğrenciler Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulunda yapılan final bölümüne katılma şansı yakaladılar. Her yıl geleneksel olarak bu yarışmayı yapan Çayeli Şahika Kolejinin bu yıl da düzenlediği bu organizasyona Şahika Kolejinin okullar için belirlediği kontenjana göre yüze yakın öğrenci katıldı.

Öğretmenleri ile birlikte veliler de yarışmaya yoğun ilgi gösterdiler. Birinci sınıf öğrencilerine bir metin verilerek, 30 dakika içersinde hem güzel hem de yazım kurallarına dikkat ederek yazması istendi. Hayli heyecanlı gözüken öğrenciler böylelikle ilk yarışmaya katılma heyecanını da yaşamış oldular. Yarışma sonunda öğrencilerin kâğıtları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlen dört jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Öğrencilerin kâğıtları incelenirken veliler ve öğretmenlere altıncısı geçen yıl yapılan Türkçe olimpiyatı yarışması seyrettirildi.

Çayeli Şahika Koleji, ödül törenine geçmeden önce yarışmaya katılan tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere öğle yemeği ikram etti. Öğleye kadar süren jüri değerlendirmesi sonucunda ödül törenine geçildi. Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır'ın da katıldığı ödül töreninde, yarışmaya katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerine çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yarışma sonucuna göre birinci Madenli İlköğretim Okulundan Sena Nur Aras, ikinci Merkez Atatürk İlköğretim Okulundan Mehmet Ata Özkan, üçüncü Beyazsu İlköğretim Okulundan Nursena Şimşek ve dördüncü Hasan Yılmaz İlköğretim Okulundan Seher Bostan oldu. 'Geleneksel Minik Eller Güzel Yazı Yazma' yarışmasında birinci olan öğrenciye bisiklet, tişört, ikinci olan öğrenciye çeyrek altın, tişört üçüncü olan öğrenciye eşofman takımı, tişört ve dördüncü olan öğrenciye de okul çantası ve tişört hediye edildi. Ayrıca dereceye giren öğrencilerin öğretmenlerine de plaket takdim edildi.

Yarışmada derece yapan ilk dört öğrenciye ödüllerini takdim eden Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, 'Özellikle bu tür faaliyetlerde ilçemizde örnek teşkil eden Çayeli Şahika İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı güzel yazı yazma konusunda teşvik eden böyle bir yarışmayı destekliyoruz. Çocuklarımız çok başarılı bir yazı yazma çalışması yapmışlar. İlk yarışma heyecanını yaşayan bu öğrencilerimiz ilerleyen zamanlarda sizlere daha farklı heyecanlar yaşatacaklardır. Buraya katılan tüm öğrencilerimi kutluyorum.' dedi.

Çayeli'nin eğitim kalitesinin artması adına önemli bir misyon üstlendiklerini söyleyen Çayeli Şahika Koleji Müdürü Harun Var, 'Çocuklarımızın gözlerindeki heyecan beni hayli memnun etti. Daha güzel bir gelecek için Şahika önemli hizmetlere imza atıyor. Çocuklarımızla tüm eğitim öğretim hayatı boyunca ilk heyecanımızı koruyarak ilgilenmeliyiz. Bunlar bizim geleceğimiz ve ülkemizi emanet edeceğimiz fidanlar. Bu fidanlar solmasın istiyoruz.' diye konuştu.

 

Editör: HABER MERKEZİ