Rize'de kapanan köy okullarının feretiko atölyesine dönüştürülmesi projesi kapsamında Çayeli ilçesinde kapalı durumda olan Sırt köyü İlköğretim Okulu feritko atölyesi olarak açılışı gerçekleştirildi.

Onarım çalışmaları tamamlanan Çayeli ilçesine bağlı Sırt köyünde feretiko atölyelerinin açılışı için tören düzenlendi. Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Çayeli Kaymakamı Mehmet Yıldız, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır’ın yanı sıra kısa bir süre önce Ak Parti’den Rize Milletvekili adaylığı için istifa eden Sebahat Çakır ve köy muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Feritiko atölyesinin açılışını Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu ile birlikte Çayeli Kaymakamı Mehmet Yıldız ve Belediye Başkanı Rıza Çakır yaptı. Kurdelenin kesilmesinin ardından Bayramoğlu kesilen kurdeleyi milletvekili aday adayı Sebahat Çakır’a vererek uğur diledi.  

Daha sonra feritiko atölyesini gezen ekip burada bulunan yaşlı bir nine ile neşeli bir sohbet gerçekleştirildi. Eski bir feritiko dokuyucusu olduğunu söyleyen nineye ilgi yoğun oldu. Atölyede yaşanan eksiklikler hakkında kurs öğreticilerinden ve çalışan bayanlardan bilgi alan Bayramoğlu, “söylenen eksiklikleri çok iyi not ediyoruz. Bizim için iyi olan tarafı bu eksikliklerin her gittiğimiz yerde yaşanan eksiklikler olarak gördüğümüzde sorunların aynı olması çözüm noktasında kolaylık sağlayacağını bilmek bizi sevindirmektedir.”

Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu 2003 yılından bu yana yürütülen çalışmaların son aşamasına geldiğini belirterek, ''Bundan sonra her hafta birkaç okulu faaliyete geçirmeye çalışacağız. Bu çalışmalar ile 2500 kadınımıza istihdam sağlamayı hedefliyoruz'' dedi.

Yapılan çalışmalar sonucunda şimdiden üretimde kalite ile üretim artışında önemli ilerleme sağlandığına dikkat çeken Bayramoğlu, bunun da başarılı olacaklarına olan güvenlerini artırdığını söyledi.

Günde iki vardiya usulü çalışan bayanlar çalışırken anasınıfı çağında bulunan çocuklarının bakım sıkıntısı düşünülerek atölyede çocuklar için anasınıfı temin edildi.

Editör: HABER MERKEZİ