Kültür Merkezi'nde ilköğretim ve liselerin katılımıyla düzenlenen bilim fuarının açılışını Kaymakam Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı Rıza Çakır ve Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır birlikte yaptı.

Açılışta konuşan Kaymakam Mehmet Aktaş, ilköğretim ve liselerde okuyan geleceğin bilim ve ilim adamlarının yaptığı birbirinden ilginç ve değişik projelerinin sergisinin açıldığını söyleyerek, yapılan çalışmaları çok beğendiğini belirten Aktaş, çalışmaları ve projeleri hazırlayan öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti. Aktaş, Vakıfbank Lisesinin güzel sanatlar standını gezerken ' Bu eserleri bizim öğrencilerimiz mi yaptı. Öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden öğretemlerini tebrik ediyorum' diyerek beğenilerini dile getirdi.

Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır da Çayeli'nin eğitimde öncü seçilmesini bu bilim fuarının gösterdiğini belirterek, 'Bu şekilde geniş çaplı ilk defa düzenlenen bilim fuarı önümüzdeki yıllarda çok daha güzel olacak. Öğrencilerimi ve öğretmenlerimi kutluyorum.' dedi.

Bilim Fuarı'nda öğrencilerin fen ve teknoloji alanında yaptıkları çalışmalar ile el becerileri, zeka oyunları ve testleri, teknolojik tasarımlar, pastel ve kuru boya resim çalışmaları, insan vücut yapısı gibi daha birçok çalışma yer aldı.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ