Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır şunları söyledi; 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılında ülkemizin en prestijli okullarından olan Anadolu Öğretmen Lisesinin bir tanesininde ilçemizde açılacak olmasının mutluluğunu yaşıyoruz.
 
Madenli Beldesinde 60 öğrenci ile Eğitim-Öğretim başlayacak olan okulumuz çağın en modern imkanları ile donatılacaktır. İdareci ve öğretmen kadrosu bakımından hiçbir eksiliğin olmaması için gerekli çalışmalar titizilikle sürdürülmektedir. İlçemizde Eğitim Fakültesininde olması nedeniyle Okulun diğer Anadolu öğretmen liselerine göre çok daha avantajlı bir konumda olacağını söylemek mümkün. Okulumuzla ve Fakültemizin yapacağı ortak çalışamalar öğrencilerimizin öğrenim hayatlarına farklı bir boyut kazandıcağı muhakkaktır.
 
Devlet Bakanımız Hayati Yazıcının talimatları Kaptanpaşa'da bulunun İzzet Akçal YİBO'da yapılacak olan ilave  yurt binası ile okulun mevcut kapasitesi artırılmış olacak. Madenli Beldesinde bulunan 75. Yıl İMKB YİBO'yuda buraya taşındıktan sonra Madenlide 15 dönüm üzerinde kurulan Eğitim Kampusude Anadolu Öğretmen Lisesine tahsis edilmiş olacak. 
 
Okulumuzda Eğitim görecek olan  geleceğin öğretmenleri sevgili gençlerimize başarılar dilerim. 

Editör: HABER MERKEZİ