Dilek ASLAN

Çayeli Kültür Merkezi’nde “Yerel Kalkınmada Mesleki Eğitimin Önemi” adlı bir panel yapıldı. Panel; Çayeli Barbaros ATL ve EML, Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çayeli Kaymakamlığı İşbirliği ile yapıldı.
 


Çayeli Kültür Merkezi’nde yapılan panele, Rize Valisi Kasım Esen, Çayeli Kaymakamı Sayın Mehmet Aktaş, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdür Yardımcısı Sayın Hüsamettin Kaya ve hizmet içi eğitim için Çayeli’ne gelmiş olan çeşitli illerin Endüstri Meslek Lisesi Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Çayeli halkı katılmıştır.

Panele, Avcılar A.T.L. ve E.M.L. Müdürü Sayın Osman Nuri Süzen, Çay-Kur Genel Müdür Yardımcısı Sayın Osman Pınarbaş ve Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Ömer Faruk Ofluoğlu konuşmacı olarak katılmışlardır.
 


Konuşmacılar, kaliteli işgücünün oluşmasında mesleki eğitimin önemine vurgulayarak bu konuda sivil toplum örgütlerinin destek ve yatırımlarının da olması gerektiğini belirtmişlerdir. İşveren açısından nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması, yerli ürünlerin kaliteli olabilmesi, işsizlerin nitelikli hale gelmesiyle ve mevcut işgücünün değişen istihdam şartlarına uygun yeni sektörlerin ihtiyacına göre uyumlaştırılmasıyla sağlanacağı konu edilmiştir.

Panelin sonunda Proje sorumlusu Aydın Kuş Proje hakkında kısa bilgiler verdi. Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, İlçede Devam eden AB projeleri hakkında bilgi verdi.
 


Vali Kasım Esen Konuşmacı olarak katılan panelistlere Plaket verdi. Panelde ayrıca“Yerel Kalkınmada Doğalgaz Teknolojisi Eğitimi” Projesi kapsamında Mart 2008 Ekim 2008 tarihleri arasında yapılan 800 saatlik eğitim sonunda 25 işsiz genç ve 5 öğretmenden oluşan toplam 30 kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.
 
 
Editör: HABER MERKEZİ