Çayeli Kültür Merkezinde 'Mutlu Olmanın Sırları' konulu konferansta konuşan Emekli Binbaşı Kişisel Gelişim Uzmanı Asım Yekeler, Öğretmenlere mutlu olmanın sırlarını anlattı. Konuşmasında yaşanmış birçok örneğe değinen Yekeler, insanların günümüzde yaldızlı koltuklarda mutsuzluk yaşadığını ifade ederek, 'Şekil olarak beraberlik var ama insanlar yapayalnız. Evli çiftler bile sıkıntılarını paylaşamıyor, yalnızlık çekiyorlar. İnsan, yaratılanlar içerisinde en mükemmelidir. Her insanın güzel bir tarafı mutlaka vardır. Önemli olan kötü tarafların arasında güzeli bulabilmektir. Mutluluk, cepleri para doldurarak sağlanamaz. Bir idareci, mahiyetindeki memurlarını mutlu edebiliyorsa başarılıdır.

'Mutluluğun en önemli kaidelerinden bir tanesi adil olmaktır' diyen Yekeler, 'Mutsuzluğun ve çatışmaların kaynağında, insanları olduğu gibi kabul etmemek ve değiştirmek istemek yatmaktadır. Her insanın karşısındaki istediği gibi olamaz. İnsanların farklı düşünmesi kadar doğal bir şey yoktur. Çatışmanın özü insanların birbirini değiştirmek istemesinde yatıyor. Mutlu olmak istiyorsak kin, nefret ve kıskançlık gibi duygulardan uzak durmamız gerekiyor. Sert rüzgârların ve asırların deviremediği kocaman çınar ağaçlarını dört tane kurt çürütüp yıkabiliyor. İnsanı da yıkan dört tane kurt vardır. Bunlar; kin, nefret, kıskançlık ve husumettir. Mutluluğun sırrı bunlardan uzak durmakta yatar. Uzun yaşamanın sırrı da mutlulukta' şeklinde konuştu.

Konferansa başta Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ile çok sayıda öğretmen ve okul müdürü katıldı.

 

Editör: HABER MERKEZİ