Çayeli’nde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan “Ana Kız Okuldayız” okuma yazma kampanyasının açılışı yapıldı.


Çayeli Kültür Merkezinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Çayeli Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından sergienen folklor gösterisiyle başladı. Törene Rize Valisi Kasım Esen, Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, Rize Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.


Biz ülkemizde bu şekilde kampanyaların yapılmasını itemiyoruz diyen Rize Valisi Kasım Esen “biz dünyada söz sahibi olmak istiyoruz. Biz beşikten mezara kadar eğitim kampanyaları yapacağız. Çayeli’nde bunu başlatacağız. Çayeli eğitimde öncü ilçemiz olduğu için eğitilmişleri de eğitme kapsamında kaymakamımıza ve belediye başkanımıza çok iş düşüyor. Milli eğitim teşkilatımız hemen belge almamış okuma yazma bilmeyen kadınlarımızın seviye tespitlerini derhal yapmalı ve gerekirse evine işin ehillerini gönderip orada seviyelerini belirlemelidir.” Dedi.


Ülkemizde ekonomik, sosyal ve kültürel sebeplerle okuma yazma imkânına kavuşamamış milyonlarca insanın olduğunu belirten Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş “Çayeli’nde 6 Hazirandan beri yapılan çalışmalar neticesinde birinci kademe okuma yazma kursuna devam etmesi uygun görülen kişiler 403 kişi, ikinci kademe kursuna 59 olmak üzere toplam 462 kişi tespit edilmiştir. Tespit edilen bu kursiyerler için 8 ta ne okuma yazma kursu planlanmış ve bunların bugün itibariyle 2 tanesi 6 tanesi ise yakın bir zamanda faaliyete geçecektir. Ayrıca geri kalan 300 civarındaki vatandaşımızda 25 adet kurs planlamaktayız. Dönem içerisinde bu kurslarımızda peyden pey faaliyete geçecektir. Dönem sonunda ise inşallah ilçemizde okuryazar olmayanların sayısı ya hiç kalmayacak, ya da asgari düzeye indirilecektir” Dedi.


Rize Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, “21583 kadın 26253 toplam 6 Haziran tarihinde ‘ana kız okuldayız’ okuma yazma kampanyası başlatılmıştır. Bugünde burara bu kampanyanın açılışını yapmak için toplanmış bulunuyoruz. Bu kampanyanın amacı özellikle kalkınmada öncelikli illerimizde sosyo ekonomik imkânları zayıf eğitim seviyeleri düşük genç kız ve kadınlarımız başta olmak üzere okuma yazma bilmeyen insanlarımızı okuryazar duruma getirmektir. Bu kampanya kapsamında ilimizde halk eğitim kurslarımıza 4300 kursiyer 20 adet kursta 197 kursiyerimiz eğitim öğretime başlayacaktır. Hazırladığımız eğitim programı kapsamında gelecek 3 yıl içerisinde ilimizde okuryazar oranı yüzde yüz olacaktır. Okuma yazma kurslarını tamamlayan kursiyerlere Halk bankası ve valiliğimiz tarafından hediyeler verilecektir.” Dedi.

Konuşmaların ardından Rize’deki 25 ‘ana kız okuldayız’ okuma yazma kampanyası açılış töreni yapıldı.
 
 


Editör: HABER MERKEZİ