Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rize Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan ve Çayeli Kültür Merkezinde yapılan Kutlama Töreni İlçe Protokolü Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Başöğretmen Atatürk ve ebediyette intikal etmiş öğretmenler anısına saygı duruşu yapıldıktan sonra İstiklal Marşı söylendi.

Daha sonra Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik’in mesajı okundu.

Öğretmen arasında düzenlenen anı yarışmasına birinci gelen eserin okunması sırasında salonda duygusal anlar yaşandı.

 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Toplumun gerçek mimarı, Sevgili Meslektaşlarım,

Mesleklerin en yücesini, en kutsalını seçerek eğitim ordusunun bir neferi olduğunuzu unutmayın. Sizler cehalet karanlığını aydınlatan ışık, çaresizliğe çare, umutsuzluğa umut, gönül yarasına merhemsiniz. Geleceği inşa eden seçkin insanlarsınız. Mustafa Kemal’i Atatürk yapan, Sultan Mehmed’i Fatih yapan bilgelik mesleğini icra ettiğinizi asla unutmayın. Bu yüce mesleğin mensubu olmaktan gurur duyun. Mesleğinizin bir inanç ve gönül işi olduğunun idrakinde olun her zaman. Karşılaştığınız engeller sizi yolunuzdan alıkoymasın.

Evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu onuru taşıyan fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimiz sayesinde yükselecektir

Biliyorum göreviniz bazen yorucu, bazen de sıkıntılı; ancak o sıkıntıları da gülü okşarken elinize batabilecek diken olarak görün. Gülü dikeninden ayırmayın.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutlarken, başta Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ile anıyor, ruhları şad olsun diyorum.”

 

İlçe Kaymakamı Mehmet Aktaş’da yaptığı konuşmada Öğretmenlik mesleğinin öneminden bahsederek Öğretmelerin topluma yon veren kişiler olduğunu söyledi.

Konuşmalardan sonra ilköğretim ve Orta öğretim okullarında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci (1.) olan eserler sahipleri tarafından okundu.

 

Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Âşıklar İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Resul Ay konuşma yaptı.

Fikri Keçeli İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Engin ve Fakülte Öğrencilerinin Okuduğu şiirler beğeni topladı ve uzun süre alkışlandı.

 

 

 

Şiirlerin ardından mesleğe yeni başlayan on iki (12) öğretmene Yamantürk İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Yaşar Atıcı tarafından Öğretmenlik yemini ettirildi.

 

Çayeli Ahmet Hamdi-Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Öğretmen” adlı oratoryonun sunuldu.

Programa katılan emekli öğretmenlerin oldukça mutlu oldukları dikkatlerden kaçmadı

 

Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren kişilere ödüllerinin verilmesisin ardından R.Ü. Eğitim Fakültesi Halk Oyunları ekibinin gösterilerinin ardından tören sona erdi.

 

Editör: HABER MERKEZİ