Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, okul öncesine ve ilköğretime yeni kayıt yaptıran çocukların 14 Eylül Salı günü bugün okullarında ilk günlerini yaşadıklarını belirterek, 'Okula yeni başlayan çocuklarımızın uyumlarının sağlanması, okul kaygısının giderilmesi ve okula iyi bir başlangıç yapmaları uyum programı yapılacak' dedi.

14-17 Eylül tarihleri arasında okullarda uygulanacak programın okullara gönderildiğini vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Bakır, 'Her eğitim-öğretim yılının başlangıcında, okula ilk kez başlayan çocuklarda 'okulda ilk gün' sendromu yaşanır. Bu konuda çok ciddi sıkıntılar çekilmektedir. Bu tür olumsuzlukları önlemek için okula yeni kayıt olan çocuklarımızı velileriyle birlikte okula uyum programına alıyoruz. Öğrencileri okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz karşılayacak. Oyunlarla, dramalar la ve okulda oluşturulacak hoş ortamlarla çocuklarımızın okula uyumu sağlanacak. ' diye konuştu.

Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, Çayeli’nde 509 öğrencinin ilköğretim 1. Sınıfa başlayacağını belirterek uygulanacak olan uyum programında velilere önemli görevler düştüğünü belirterek, bu çok özel ve önemli günlerin anne-babaların çocuklarının yanlarında olmalarını istediklerini, sözlerine ekledi.

Bu arada, 2010–2011 eğitim-öğretim yılı, 20 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve 28 Ocak 2011 Cuma günü sona erecek.
 
 
 

 
Editör: HABER MERKEZİ