Çayeli Şahika İlköğretim Okulu’nun Gürcistan'ın Batum kentinde faaliyet gösteren Batum Refahattin Şahin Ulusal Dostluk Lisesi öğrencileriyle ortak Dostluk Gecesi düzenledi. Geceye Çayeli’liler Yoğun İlgi Gösterdi.

 

 7. Türkçe Olimpiyatları'nda Gürcistan'ı temsil edecek öğrenciler, pratik yapmaları amacıyla çıktıkları Türkiye gezisinin Rize ayağında Çayeli Şahika İlköğretim Okulu öğrencileri ile birlikte bir program düzenledi. Gürcistanlı öğrenciler Türkçe şarkı, türkü ve şiirlerle katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Programda konuşan Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var; “Batum Refahattin Şahin Ulusal Dostluk Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerini Çayeli’nde ağırlamaktan mutluyuz” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Batum R. Şahin Ulusal Dostluk Lisesi Müdürü Mesut Yavuz, okullarının 1994 yılından bu yana Batum'da faaliyet gösterdiğini ifade etti. Yavuz, okullarının 493 öğrencisiyle Türkçe, Gürcüce, İngilizce ve Rusça eğitim verdiklerini dile getirdi. Şimdiye kadar 9 dönem mezun verdiklerini belirten Yavuz, 'Öğrencilerimiz Türkiye, Avrupa ve Amerika'daki çeşitli üniversitelerde eğitim hayatlarına devam ediyorlar. Hatta 6 öğretmenimiz daha önce ki yıllarda bizim okulumuzdan mezun olmuşlardı.' dedi.

Gurcistanlı öğrencilerin söyledikleri Türkçe şarkıların beğeni topladığı programda ayrıca Çayeli Şahika İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencilerine okuma yazmaya geçtikleri için konuk öğrenciler madalya taktılar. Programın finalinde öğrencilerin dunya barışına yönelik mesajları izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Programa Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı Rıza Çakır, başta olmak üzere  mülkü erkan ve Kopuzlar Şahika Lisesi velileri ve Çayeli halkı katıldı.

t size='1'>Original Video - More videos at TinyPic
Editör: HABER MERKEZİ