Çayeli Şahika Koleji başarılarına başarı katmaya devam ediyor. Bu kez de Ulusal Kitap Okuma Yarışması’nda Türkiye 4. Oldu.

Kılıçaslan Eğitim Kurumları’nın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği '3. Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması” 1653 öğrencinin katılımıyla Kayseri'de gerçekleştirildi. Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu olarak 2 öğrenciyle katıldığımız yarışmaya 72 ildeki 839 okuldan Kayseri'ye gelen 1653 ilköğretim ve lise öğrencisi, Kılıçaslan Eğitim Kurumları'na bağlı Kılıçaslan ve Yelkenoğlu Liseleri'nde sınava girdi.

12 temel eserden 100 sorunun sorulduğu final sınavında öğrencimiz Ömer Faruk ALTUNER, 88 netle Türkiye 4. olmaya hak kazandı. Öğrencimiz Ömer Faruk Altuner: ”Bize kitapları özenle okumaya teşvik eden ve emeğini esirgemeyen Türkçe Öğretmenimiz Özkan DEMİR’e teşekkürü bir borç biliriz.” dedi.

Şahika Koleji Okul Müdürü Adem GÖKÇE: ”Türkiye’nin az okuduğuyla ilgili olumsuz eleştirilerin her fırsatta yapıldığı ve batının ön plana çıkarıldığı günümüzde, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle Kılıçaslan Eğitim Kurumlarının birlikte düzenlediği III. Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması’na ülkemizin her köşesinden gelen büyük teveccühle âdeta ezber bozuldu. Öğrencimizin bu yarışmada Türkiye 4. olması bizleri gayet mutlu etti. Öğrencimizi ve emeği geçen öğrencimiz tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ