Şemsettin SARI

Rize'nin Çayeli ilçesindeki Özel Şahika Kolejinde esnaf ve tüccarlara iftar yemeği verildi. 
 
Müdür Harun Var 'Bizim öğretmenlerimiz birer Mürebbiyedir' dedi

Yemek sonrası bir konuşma yapan Müdür Harun Var; öğrenci yerleştirmede yüzde 96 başarı sağladıklarını belirtti. Müdür Harun Var; bu yıl Anasınıfında 15,diğer ilköğretim sınıflarında 175 olmak üzere toplam 190 öğrenciyle eğitim-öğretime başladıklarını anlatarak;'25 bin 600 nüfuslu bir ilçede Özel bir okulun bulunması büyük bir şanstır. Biz bu okul Çayeli'nde yaşasın istiyoruz. İlçe dışından gelen 40 öğrencimiz var. Mezun öğrenci sayımız 100'e ulaştı. Okulumuzun kapasitesi bina olarak yetersiz gelmeye başladı.'dedi.


Yeni bir okul binası için komite oluşturularak arsa arayışlarını sürdürdüklerini belirten Var, aynı zamanda bir öğrenci yurdu için arsa temin ettiklerini, yakın gelecekte yurt inşaatına başlayacaklarını söyledi.18 öğretmen ile 10 personelin hizmet verdiği Şahika Kolejinde disiplinli ve takipçi bir eğitim anlayışıyla büyük başarılara imza attıklarını belirten Harun Var;'Sayın Valimiz Kasım Esen; her ilçeye bir özel okul isteğini belirtiyor. Biz gönül dostları ve öğretim ekibiyle varız. ' dedi.


Ülkemizdeki en ünlü okullarda yetişen insanların bir kısmının devleti soyduklarına vurgu yapan Var; 'Bizim öğretmenlerimiz birer mürebbiyedir. İnsanlara; yüksekten bakmayan bir nesil yetiştiriyorlar. Bağını halktan koparmış bir hakim, savcı, doktor olamaz. Kapısına gelen insanları bağrına basacak; bir yönetici nesil amaçlıyoruz' diyerek düşüncelerini belirtti.  
 
Editör: HABER MERKEZİ