Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 5. Ulusal Matematik Fen ve Teknoloji Yarışması (MAFETYA)'nda, Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu'ndan 7. sınıf öğrencisi Ahmet Özgür Keskin Türkiye dördüncüsü oldu.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından il geneli düzenlenen Masa Tenisi Turnuvası'nda da Şahika, miniklerde il ikincisi, yıldızlarda il üçüncüsü oldu.

Çayeli Şahika İlköğretim Okulu, bu hafta katıldığı iki önemli yarışmada başarı elde etti. Bunlardan ilki, İzmir Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen, 67 ilden 2 bin 82 öğrencinin katıldığı 5. Ulusal Matematik Fen ve Teknoloji Yarışması'ydı. 7. sınıflardan Türkiye'nin en başarılı 643 öğrencisinin girdiği MAFETYA yarışmasına katılan Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu öğrencilerinden Ahmet Özgür Keskin, Türkiye dördüncüsü olmayı başararak Jüri Özel Ödülünü almayı hak etti.

Yüzlerce başarılı öğrenci arasından Türkiye dördüncüsü olan Ahmet Özgür Keskin, dördüncülük madalyası ile okuldaki arkadaşları tarafında sevgi gösterileri içinde karşılandı. Bunun yanında, yine Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından il geneli düzenlenen masa tenisi turnuvasında Çayeli Şahika, kulüplerinin yeni olmasına rağmen önemli bir performans göstererek takım halinde miniklerde il ikincisi, yıldızlarda da il üçüncüsü oldu.

Okul içersinde başarı gösteren öğrencilere okul idaresi tarafından ödül töreni yapıldı. Öğrencilerin bir gün içersinde farklı alanlarda iki başarı yaşadığını söyleyen Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var, 'Öğrencimizin Matematik olimpiyatlarında Türkiye dördüncüsü olması bizleri hayli memnun etti. Gönlümüz birinci olsun ama yine küçücük bir ilçeden bir öğrencinin büyük şehirlerin en başarılı yüzlerce öğrencisini geride bırakması bizleri hayli memnun etti. Bununla birlikte, masa tenisi turnuvalarında il ikinciliği ve üçüncülüğünü almamız da önemli bir başarı. Çayeli Şahika hem ders başarısı hem de sosyal alandaki başarısı ile her zaman kendisini gösterecektir. Öğrencilerimi kutluyorum.' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ