Çayeli Şahika Koleji, Ankara Samanyolu Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 7. Ulusal Matematik Yarışması'ndan yine madalyayla döndü. Seçkin okulların matematik alanında en başarılı öğrencilerinin ter döktüğü yarışmada, 81 ilden 1374 okul ve 2776 öğrenci katıldı. Çayeli Şahika Koleji 8. sınıf öğrencisi Ahmet Özgür Keskin Türkiye 2. si olarak gümüş madalya aldı.

Yarışma sonunda 60 başarılı öğrenciye ödüllerinin verildiği bir tören düzenlendiğini anlatan Ahmet Özgür Keskin, 'Ödül töreni tam bir şenlik havası içinde yapıldı. Törende her ilden öğrenci arkadaşlarımız vardı. Böyle bir ortamda başarılı olarak ödül almak özgüvenimi tazeledi. Bu başarıyı kolay elde etmedik. Sene başından beri düzenli olarak ek çalışmalar yaptık. Bizi destekleyen ve yönlendiren Matematik öğretmenimiz Turgut Demir’e teşekkür ederim.' dedi.

Turgut Özal Üniversitesi Kongre salonunda  düzenlenen ödül törenine AK Parti Samsun Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, Devlet eski Bakanı Güldal Akşit, AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür ve AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin katıldı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, 'Türkiye’nin geleceğini burada görüyorum. Bu başarıların elde edilmesinde emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. ' dedi.

Özel Çayeli Şahika Koleji Müdürü Adem Gökçe ise öğrencilerinin başarısıyla gurur duyduklarını belirterek, 'Hangi alanda olursa olsun başarılar kolay elde edilmez, arkasında emek ve alın teri vardır. Okulumuzdaki bütün öğrencilerimizi yeteneklerine göre yönlendirip farklı alanlardaki yarışmalara hazırlıyoruz. Birçok başarılı okul ve öğrencinin katıldığı Ulusal Matematik Yarışması’nda Rize adına başarı elde edilmesi bize gurur verdi. Bu sevinci yaşatan öğrencimize, ailesine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.' şeklinde konuştu.

Ayrıca İzmir Yamanlar Eğitim Kurumlarının 6.sını düzenlediği MAFETYA’ da Karadeniz Bölge 3.sü olan Muhammet Önkibar okul idaresi tarafından altınla ödüllendirildi.

Okul içerisinde yapılan şiir okuma, yazma ve mektup yazma yarışmalarında dereceye giren öğrenciler madalya ile ödüllendirildi. Diğer yandan Şark Gülü Kitap Kırtasiye’nin düzenlediği yurt geneli MONAMİ Pastel Boya Resim Yarışmasında ödül kazananlara ödülleri verildi. 1-A Sınıfı öğrencisi Yiğit Çağlar KISIR MONAMİ Resim Yarışmasından bisiklet kazandı. Bisikletini Okul müdürü Adem Gökçe’nin verdiği minik öğrencinin heyecanı ve mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ