Çayeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencilerinin, Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün "Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi" kapsamında, okul mutfağında hazırladıkları yemekler, her gün aralıksız olarak ihtiyaç sahibi yedi aileye ulaştırılıyor.

Projeye Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı alan şefi Serhat KARTAL ile atölye şefi Mert ÇELİK'in koordine ettiği çalışmada yemeklerin dağıtımı ve finansı okulun tüm öğretmenlerinin katkılarıyla birlikte, hayırseverlerin de katkılarıyla sağlamaktadır.

Okul Müdürü Halim PEHLİVAN, etkinliğin çıkış noktasının pandemi süreci sebebiyle okul dışında staj çalışmasını yapamayan öğrencilerinin stajlarını okulda yapmaya başlamaları ve okulda yapılan staj çalışmasının Ramazan ayına denk gelmesinin olduğunu söyledi. Ramazan ayında staj çalışması kapsamında "Yapılacak yemekleri nasıl değerlendirebiliriz?" sorusunun öğretmenleri tarafından kendisine geldiğinde, ilk olarak İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfını aradığını belirtti. Bu şekilde okulumuza yakın velilerimizi ve ihtiyaç sahibi aileleri tespit ettiklerini kaydetti. Amaçlarının Ramazan ayına denk bu süre içinde israfı önlemek, öğrencilere yardımlaşmanın ve Ramazan ayının manevi havasını hissettirmek, ihtiyaç sahibi ailelerin gönül sofralarında yer alarak dualarını almak olduğunu söyledi.

Editör: HABER MERKEZİ