“Eğitim de öncü ilçe Çayeli” hem okullarının ÖSS’de Rize genelindeki derecesi hem de eğitim imkânları yönünden bu sözün hakkını veriyor. Hiç şüphesiz eğitim de en önemli sorunlardan biride kalacak yer problemi. Çayeli Merkez Öğrenci Yurdu 20 yıldır ilçe’deki bu boşluğu doldurmaya çalışıyor. Hayırsever vatandaşların yardım ve katkılarıyla inşa edilen ve 1989 yılın da faaliyete giren Çayeli Merkez Öğrenci Yurdu, bu senede yeni donanım ve imkânlarıyla, kalacak yer problemi yaşayan öğrencilere hizmet vermeye devam edecek.

Yurt sadece kalacak yer problemi olanlar için değil, ayrıca evi çarşının merkezin de olduğu halde eğitim öğretim noktasından daha ciddi ders çalışma imkânı arayan öğrencilerde kapılarını açıyor.

KAPASİTESİ SINIRLI OLAN YURDA KAYITLAR BAŞLADI
Dernek himayesin de faaliyet gösteren yurtta; öğrencilerin her türlü ihtiyaçları dernek yönetimi tarafından karşılanıyor. Okullara en yakın mesafede bulunan, kaloriferli yurt binasında; işinin ehli aşçılar görev yapıyor. 3 öğün sıcak yemek imkânı sunulan yurtta, etüt salonları, yatak odaları ve daha birçok birim ile öğrencilerin her türlü barınma ihtiyaçları karşılanıyor.

ÖĞRENCİLERİN OKUL EĞİTİMLERİNE DESTEK
Yurt sadece barınma ihtiyacını karşılamıyor. Aynı zaman da öğrencilerin okul eğitimlerine de destek sağlıyor. Bilgisayar ve internet imkânı, gönüllü eğitimciler gözetimin de etüt programları, İSABET yayıncılık tarafından sağlanan eğitim dokümanları (Aylık deneme sınavı, konu tarama testi vs.), hafta sonları takviye ders programları ve halk eğitim kursları ile okullarda daha başarılı olunabilmesi için her türlü rehberlik faaliyetleri de sürdürülüyor.

Yurdun faaliyetlerini finanse eden derneğin başkanı İsmail Hakkı Kambur yaptığı açıklamada “Tamamen bir hayır kuruluşu olan ve ticari hiçbir faaliyeti ve beklentisi bulunmayan yurdun amacı, Çayeli’nde lise ve dengi okullara giden öğrencilere okuma imkânı sunmak ve vatana ve millete faydalı bir nesil yetiştirmektir. Bu hizmette; içerisin de bulunduğumuz Mübarek Ramazan-ı şerif ayında bütün Çayelili hayırsever halkımızın bir tuzu olsun istiyoruz. Eskiden sadece öğrencilerin asli ihtiyacı olan yemeğini, yakacağını temin edince iş bitiyordu, ancak; içerisin de bulunduğumuz şartlarda eğitim çalışmaları için de epeyi bir harcamalar gerekiyor. Eğitime gönül veren, destek veren herkesin yük almasını istiyoruz” dedi.

 

Adres: Yenipazar Mah. Hopa cad. Sahil Camii yanı Çayeli/Rize
Telefon: 0 464 532 58 11- 12

 

 

Editör: HABER MERKEZİ