30 Ağustos 2019 Tarihinde Çayeli Lisesi Mezunları Derneği ve tüm mezunların katılımı ile okul bahçesinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Çayeli Lisesi mezunları derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada;

1970 yılında Çayeli´nde eğitim öğretime başlayan okulumuz, ilçemizin en eski eğitim kurumu olarak yarım asra dayanan tarihiyle binlerce öğrencisinin hayatına dokunan bir okul olmasının onurunu yaşıyoruz. İlk öğrencilerimiz ve öğretmenleri yıllar sonra okulumuzda bir araya gelerek anıları tazeleyecek. Büyük bir heyecanla beklediğimiz buluşma günü olan 30 Ağustos 2019 tarihini en güzel şekilde planlamanın çabası içindeyiz. okulumuzun egitim öğretime başladığı 1970 tarihinden günümüze kadar okulumuzda öğrencilik ve öğretmenlik yapan herkes saygı ve hürmetle yad ediyoruz. Yaşayan öğrenci ve öğretmenlerimize sağlık ve uzun ömürler dilerken, ebediyete intikal edenlere rahmet diliyoruz.

1.GÜN 30/08/2019 – CUMA

PROGRAM AKIŞI

*** Saat 09.30 da Okul bahçesinde buluşma,

*** 10.00 Çayeli Lisesi eski ve yeni mezunları ve mensupları okul konferans salonunda gerçekleştirilecek programın başlaması,

*** Program içeriği;

*** Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması (30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması),

*** Sayın Cengiz AZMAN ın açılış ve hoş geldin konuşmaları,

*** Çayeli Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Sayın Hasan Ali MAHREBEL ‘in konuşmaları,

*** Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin ŞAHİN’ in konuşmaları,

*** Rize İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Salih YELKENCİ nin konuşmaları,

*** Rize eski Milletvekili Sayın Hikmet AYAR’ ın konuşmaları,

*** Çayeli Belediye Başkanı Sayın İsmail Hakkı ÇİFTÇİ’ nin konuşmaları,

*** Çayeli Lisesi ilk öğretmenlerinden Sayın Muharrem UĞURLU’ nun öğretmenlerimizi temsilen konuşmaları,

*** Dostluk buluşmasına teşrifleri ile bizleri onurlandıran 1970 li yıllarda okulumuzda öğretmenlik yapan öğretmenlerimizin kendilerini takdimi ve tanıtması,

*** Çayeli Lisesi dostluk buluşmasına ülkemizin farklı şehirlerinden gelerek katılan ilk öğrencilerimizin kendilerini takdimi ve tanıtması,

*** Çay ve ikram,

*** 12.00 – 13.00 Cuma Namazı Saati

*** Saat 13.00 Görsel sunum, hatıralar ve anıların anlatılması,

*** Öğretmenlerimize hediye takdimi ve öğrencilere okulumuzun ilk armasının verilmesi,

*** “1970 Çayeli Lisesi Efsanesi” kitap stantından kitap tanıtım ve dağıtımı,

*** Okul müze arşivinin gezilerek hatıraların yerinde incelenmesi,

*** Çayeli Lisesi ilk öğretmenlerinden Sayın Ümmühan KAPTAN öğretmenimizin yıllar sonra sınıfta işleyeceği son ders,

NOT: İstemeleri halinde katılımcı öğretmen ve öğrencilerin konuşmaları,

*** Okul bahçesinde okulumuzun ilk binasına ait fotoğrafın önünde hatıra fotoğraf çektirilmesi,

*** Eski okul binası alanını ziyaret ve fotoğraf çekimi,

*** Saat 15.30 eski okul binası önünden Ağaran Şelalesine hareket edilmesi,

*** Şelale Konak’ ta yemek yenilmesi ve tulumla eğlence programı

2.GÜN 31/08/2019 – CUMARTESİ

PROGRAM AKIŞI

*** Saat 10.00 Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Önünde Buluşma,

*** Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Doğal Yaşam Müzesi ziyareti,

*** Kurular Rize bezleri teşhir mağazası ziyareti,

*** Mümkünse Çayeli Çay Fabrikası ziyareti ve çay imalatının yerinde görülmesi,

*** Çayeli şehir merkezi ve sahilinde gezi,

*** Öğlen yemeği için Hüsrev Lokantasına gidilmesi,

*** Hüsrev Lokantasında ki yemeğin ardından Çayeli şehir içinden şehir turunun devam ettirilmesi,

*** Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’ de Çayeli Lisesi 49. Yıl Dostluk Buluşması Etkinliğinin Değerlendirilmesi, Öğretmenlerimiz ve Arkadaşlarımızla Vedalaşma.

ÇAYELİ LİSESİ TARİHÇESİ

Çayeli Lisesi 1950 yılında inşa edilen Çayeli Ortaokulu’nda 1970 yılında aynı binaya ikinci kat ve kalorifer tesisatı ilave edilerek 1970-1971 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlamıştır.

Bünyesinde ortaokul bulunan lise1977/1978 eğitim öğretim yılında inşa edilen 12 derslikli bilinen Çayeli Lisesi binasında müstakil lise olarak taşınmıştır. Çayeli Lisesi’nin öğrenci mevcudunun çokluğu münasebetiyle 1978-1979 eğitim öğretim yılından itibaren ortaokul binası lise, lise binası da ortaokul binası olarak yer değiştirilmiştir.

1983-1984 eğitim öğretim yılına kadar müstakil lise olan Çayeli Lisesi bu yıldan itibaren Çayeli Ortaokulu’nu tekrar bünyesine almış, 12 derslikli binada 1983-1984 eğitim öğretim yılından itibaren Endüstri Meslek Lisesi açılmıştır. 1989-1990 eğitim öğretim yılında Endüstri Meslek Lisesi’ nin kendi binasına taşınmasıyla Çayeli Lisesi ortaokuldan ayrılarak müstakil lise olmuş, 12 derslikli müstakil binasına taşınmıştır. 1989-1990 eğitim öğretim yılından itibaren müstakil lise olarak eğitim öğretime devam etmiştir.

Yıllar içerisinde Çayeli Lisesi üç kez Ortaokul ve Lise olarak ayrıldı, birleşti. Son ayrılışından bu yana Çayeli Lisesi olarak eğitim öğretimi sürdürdü. Ayrıca bu süreçte 1997–1998 eğitim öğretim yılında okulumuz bünyesine Yabancı Dil Ağırlıklı Lise (YDA- Süper Lise) katıldı.

Artan ihtiyaçlar ve öğrenci sayısı karşısında yetmeyen okul binamız için 1997 yılında yenilenme kararı alındı. Vakıfbank Genel Müdürlüğü tarafından temeli atılarak yapımına başlanan ve 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan 24 derslikli yeni binamızla birlikte Çayeli Lisesi olan okulumuzun adı Çayeli Vakıfbank Lisesi olarak değiştirildi ve 1999 yılında yeni adımız ve yeni binamız eğitim öğretime başladı. 1997 yılında okulumuz bünyesinde açılan YDA Lisesi değişen şartlar ve sistem nedeniyle 2007–2008 yılında son mezunlarını vererek kapandı. Okulumuz 2013–2014 eğitim öğretim yılı itibariyle Anadolu Lisesine dönüştürülerek Çayeli Vakıfbank Anadolu Lisesi Adını almıştır.

Okulumuz; 1999 yılından 2014 yılına kadar Çayeli’nin merkezindeki yeni binasında 720 olan öğrenci kapasitesinin zaman zaman çok üzerinde (2004-2005 yılında 1138 öğrenciye kadar yükseldi) öğrenci sayısıyla fiziki imkânsızlıklar içerisinde eğitim öğretimini sürdürmüştür. 2014 yılında okulumuz Sağlık Meslek Lisesi olarak bilinen binaya taşınarak bugün eğitim öğretime burada devam etmektedir.

Okulumuzun eğitim öğretime başladığı 1970 yılından bu yana verdiği 5675 tasdikname ve 6248 verdiği diplomayla 25 bin nüfuslu ilçemiz de yaklaşık on iki binin üzerinde öğrencisinin hayatına dokunmuştur. Sadece bu rakamlar göz önünde bulundurulduğunda bile ilçemiz nüfusunun 1/3’ünden fazla insanla eğitim öğretimde diyalog kuran önemli bir kurum olduğu görülmektedir. Yarım asırlık tarihinde okulumuz sosyal, sportif ve akademik anlamda sayısız başarıları elde eden okulumuz, bölgemizin ve ülkemizin eğitim oranlarına önemsenebilecek katkılarda bulunup hemen her meslekten yetiştirdiği ve hayata kazandırdığı binlerce mezunuyla ülkemiz insanının hizmetinde olduğunu ortaya koymuştur.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ